Trakya Üniversitesi'nde terör protestosu gergin geçti

Trakya Üniversitesi'nde terör protestosu gergin geçti

Trakya Üniversitesi'nde Ankara'daki terör katliamını protesto etmek amacıyla toplanan öğrencilerle özel güvenlik görevlileri arasında gergin anlar yaşandı.

Emek, Barış ve Demokrasi mitingi için Ankara Garı önünde toplanan binlerce emek ve meslek örgütleri temsilcilerinin arasında iki canlı bomba patladı. Olayda 100'e yakın insan hayatını kaybederken 250 civarında kişi ise yaralandı. Olayın ardından emek ve meslek örgütleri iki günlük grev başlattı. Üniversite öğrencileri ise dersleri boykot etme kararı aldı.

Trakya Üniversitesi'nde dersleri boykot eden bir grup öğrenci, Edebiyat Fakültesi önünde toplandı. Buradan yemekhanenin bulunduğu alana yürüyen öğrenciler hükümet aleyhinde sloganlar attı. Kendilerine 'Trakya Üniversitesi Öğrencileri' adını veren grup burada basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı yapan Pakize Ece, 12 ve 13 Ekim'de bütün okullarda boykotta olduklarını belirtti.

7 Haziran seçimlerinde iktidar olan AK Parti'nin 'Millet Kaosu Seçti' diyerek ülke genelinde katliamlara imza atacağını duyurduğunu belirten Ece, seçim öncesi mitingde ve Suruç'taki bombalı saldırıda devlet yetkililerinin hiçbir önlem almadığını kaydetti.
"Zaten ölmüş olan bombaları yakalayıp Adalete teslim ettik demeleri, pervasızlıklarının ve katliamlardaki sorumluluklarının en büyük göstergesidir." diyen Ece, basın mensupları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları üzerindeki baskılarla adeta bir korku imparatorluğu kurulmak istendiğini ifade etti. Perihan Ece, son olarak "1 Kasım erken seçimine kadar muhalif kesimi yıldırmaya, susturmaya çalışanlar, sokağa çıkma yasağı ilan ederek 35 günlükten 80 yaşına kadar onlarca sivili katledip ülkeyi iç savaşa sürüklemeye çalıştılar." dedi.

Basın açıklamasından sonra öğrenci grubu Menza olarak bilinen üniversite yemekhanesine yürümek istedi. Yemekhanenin giriş kapısında özel güvenlik yetkilileriyle tartışan öğrenciler sloganlar atarak üst kata geçti. Üst katta başka öğrencilerin yemek yediği sırada açıklama yapmak isteyen öğrencilerle özel güvenlik arasında gergin anlar yaşandı. Güvenlik görevlilerinin üst kata girmesiyle birlikte slogan atan öğrenciler, eylemlerini tamamlayarak yemekhaneden ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Trakya Üniversitesi'nde terör protestosu gergin geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER