Trabzonlular, Karadenizliler Müzik Şöleni'nde coştu

Trabzonlular, Karadenizliler Müzik Şöleni'nde coştu

Farklı bir kültür ve doğal yapısı ile ilgi çeken Karadeniz Bölgesi, kendine özgü faaliyetlerle gündemde kalmayı başarıyor. Trabzon' da faaliyet gösteren Gülbahar Eğitim Kurumları tarafından annelere yönelik düzenlenen Karadenizliler Müzik Şöleni'nde yörenin kültürü yaşatıldı.

Gülbahar Eğitim Kurumları'nın konferans salonunda yapılan etkinlikte, davetliler okulun bahçesinde hamsi tava, sarma, turşu ve mısır ekmeği ile karşılandı. Yöresel yemek şölenin akabinde başlayan Karadenizliler Müzik Şöleni'nde ise türküler, skeçler ve horonlarla renkli görüntülere sahne oldu.

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği programda sunulan Karadeniz müzikleri ile coşan davetliler, daha sonra folklor ekibinin sergilediği performansla görsel şölene iştirak ettiler. Gülbahar Eğitim Kurumları öğrencileri tarafından sergilenen Karadeniz'in yöresel kına gecesi gösterisi de izleyenler tarafından takdir toplarken, yine öğrencilerin ortaya koydukları Karadeniz tiplemeleri de salon kahkahaya boğuldu.

Karadenizliler Müzik Şöleni ile ilgili açıklamalarda bulunan Gülbahar İlköğretim Kurumu Müdürü Harun Var, "Öğretmen arkadaşlarımızın bir projesi olan 'Kültür Günleri' kapsamında organize edilen Karadenizliler Müzik Şöleni'ni çok renkli görüntülere sahne oldu. Çok renkli bir kültüre sahip Karadeniz'i tekrar gündeme taşımak ve Karadeniz'in özelliklerini ortaya koymak maksadıyla farklı bir program gerçekleştirdik. Karadeniz'in simgesi olan hamsi ikramımızla başlayan programımız, renkli Karadeniz türküleri ve horonları devam etti." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonlular, Karadenizliler Müzik Şöleni'nde coştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER