Toros Kadın İnisiyatifi'nden 50 kadına mesleki eğitim


Adana Toros Kadın İnisiyatifi; İstihdam, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi tarafından uygulanan Avrupa Birliği fonlarından finanse edilen 'Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılığın Önlenmesinde Yenilikçi Yaklaşımlar Projesi kapsamında, 50 kadına mesleki eğitim verildi.

Proje kapsamında, kadının istihdama katılımının sağlanarak, şiddet görme riskinin önlenmesi amacı ile mesleki eğitim kursları ve girişimcilik eğitim uygulamaları gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen kurslarda 50 kadına gruplar halinde hasta kabul kayıt, hazır giyim, kuaförlük, bilgisayar operatörlüğü alanlarında eğitim verildi. Ayrıca 50 kadına da iki grup halinde girişimcilik semineri verildi. Eğitimler sonunda mesleki eğitim kursları ile beceri kazandırılan 50 kadın MEB onaylı ulusal geçerliliğe sahip kurs bitirme sertifikası ile desteklenirken, girişimcilik eğitimlerini başarı ile tamamlayan 50 kadın ise MEB onaylı girişimcilik belgesi aldı.

Toros Kadın İnisiyatifi yetkilileri, "Kadının istihdama katılımında mesleki eğitim kursları ve girişimcilik eğitimlerinin lokomotif rol üstlendiğini, bu uygulama ile kadının nitelikli işgücü piyasasına erişimi ve istihdama katılımı sağlanarak şiddet görme riski azaltılmaktadır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Toros Kadın İnisiyatifi'nden 50 kadına mesleki eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER