Toros: Hepimizin kulakları var, duymuşuz ama işitmemişiz


Özgür Düşünce yazarı Tarık Toros, bugün yaşananlar ile geçmişi karşılaştırarak, "Hepimizin kulakları var, duymuşuz ama işitmemişiz. Hepimizin gözleri var, bakmışız ama görmemişiz. Hepimizin ağzı var, konuşmuşuz ama söylememişiz. Duruş ve cesaret sorununu atlattıktan sonra gerisinin geleceğini düşünüyorum." dedi.

34. Abant Platformu Toplantısı'nda Özgür Düşünce yazarlarından Tarık Toros ve Nazlı Ilıcak açıklamalarda bulundu. Özgür Düşünce yazarı Tarık Toros, bugünlerin kitabının yazılması gerektiğini vurguladı. Toros, "Gruplar, demokrasiyi kendisi için istemiş. Gruplar, birbirine karşı kışkırtılmış. Grupların içine nifak sokulmuş. Bugünü hazırlayan geçmişte bu köşe taşlarının önemli olduğunu düşünüyorum." ifadesinde bulundu.

Bugünü ile geçmişi karşılaştıran Toros, "Hepimizin kulakları var, duymuşuz ama işitmemişiz. Hepimizin gözleri var, bakmışız ama görmemişiz. Hepimizin ağzı var, konuşmuşuz ama söylememişiz. Duruş ve cesaret sorununu atlattıktan sonra gerisinin geleceğini düşünüyorum. Bu cesurların buluşmasını sağlamak, halkın bilgi alma kanallarını açmak, bir şekilde halka ulaşmak gerekiyor." dedi.

"BASKILAR OLMASAYDI AK PARTİ DOĞMAYACAKTI"

Özgür Düşünce yazarı Nazlı Ilıcak da şöyle konuştu: "Geçmişin muhasebesini yaparken ilk kuruluş felsefesine gidilebilir. Veya 28 Şubat'tan itibaren bir muhasebe yapılabilir. Bugünkü iktidarı konuştuğumuza göre 28 Şubat'tan başlamak gerekiyor. Başörtüsü sorunu ve dindarlara yapılan baskılar olmasaydı bugünkü AK Parti doğmayacaktı. Bugün uzlaşmanın önündeki en büyük engel bazı kesimlerin ortaya koyduğu cemaat düşmanlığıdır. Çok rasyonel bildiğimiz insanlar, hiçbir rasyonel temele dayanmayan yorumlar yapıyor. 28 Şubat döneminde askerdi baş sorumlu, ama bütün medya o dönem askeri destekliyordu, çünkü zihniyet itibariyle ona yakındı. Ama 28 Şubat Aydın Doğan'ın, Dinç Bilgin'in eseriydi diyemeyiz. O dönemde baş sorumlu askerlerdi. Siyasi iktidar kim ise, odur sorumlu. Burada cemaat konusunun tartışılması gerektiğine inanıyorum. Birçok şeyi örtüyor bu konu. Bugün cadı avının temel hedefi cemaattir."
CİHAN
<< Önceki Haber Toros: Hepimizin kulakları var, duymuşuz ama işitmemişiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER