Toros Akdeniz Fen Lisesi bir kez daha Antalya birincisi

Toros Akdeniz Fen Lisesi bir kez daha Antalya birincisi

Özel Antalya Toros Akdeniz Fen Lisesi, 2015 Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Antalya birincisi oldu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2015 YGS ve LYS sınav istatistiklerini yayınladı. Kurumun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; Özel Antalya Toros Akdeniz Fen Lisesi 2015 YGS ve LYS'de Antalya birincisi oldu.

Özel Antalya Toros Akdeniz Fen-Anadolu Lisesi Müdürü Ferhat Yıldırım, ÖSYM'nin açıkladığı sonuçlara göre okullarının; YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ile LYS-MF ve LYS-TM puan türlerinde Antalya birincisi olduğunu söyledi. Okullarının 2013 ve 2014 yılındaki başarısını tekrarladığını belirten Yıldırım, 'Antalya'nın en başarılı lisesi' olma özelliklerinin tescillendiğini ifade etti. Ayrıca 2015 LYS'de, Türkiye'deki yaklaşık 10 bin lise arasında okullarının; matematik branşında Türkiye 42.'si, fizikte Türkiye 39.'su, kimyada Türkiye 26.'sı, biyolojide Türkiye 36.'sı, MF puanına göre Türkiye 33.'sü ve TM puanına göre de Türkiye 36.'sı olarak büyük bir başarıya imza attığını kaydeden Ferhat Yıldırım, "Elde edilen bu bireysel ve kitlesel başarılar Toros Eğitim Kurumları'ndaki eğitim kalitesinin en iyi göstergesidir. 2016 YGS ve LYS için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Öğrencilerimizi 13 Mart 2016 tarihinde yapılacak YGS ve haziran ayında yapılacak LYS sınavlarına en iyi şekilde hazırlıyoruz. 24 Aralık 2015 tarihinde İlköğretim ve Lise Başarı Artırma Projesi (İLBAP) kapsamında yapılan Performans Takip Sınavı'nda elde edilen başarılar da doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. 2016'daki sınavlarda da yine Antalya'nın en iyisi olmaya adayız." ifadesini kullandı.

Üniversite sınavlarının yanı sıra bu yıl Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda da başarılı sonuçlar elde eden öğrencilerinin matematik kategorisinde 2 gümüş madalya aldığına değinen Yıldırım şöyle konuştu: "Okulumuzun kazanmış olduğu başarılar sadece akademik alanda değildir. Basketbol, güreş, tenis, futsal ve satranç gibi spor dallarında Antalya dereceleri almanın yanı sıra müzik ve tiyatro alanlarında da çeşitli ödüllerin sahibiyiz. Hedefimiz ülkemize bilim, sanat, kültür ve spor alanlarındaki başarılarıyla öne çıkan, yabancı dile hakim, çok yönlü insanlar yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda bizlere desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür eder, elde edilen bu başarıda emeği olan öğrenci, öğretmen ve velilerimizi tebrik ederim. Bu başarıların artarak devam etmesini temenni ederim." CİHAN
<< Önceki Haber Toros Akdeniz Fen Lisesi bir kez daha Antalya birincisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER