Torku Konyaspor-Galatasaray maçının 11'leri belli oldu


Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 3. haftasında oynanacak Torku Konyaspor-Galatasaray mücadelesinde takımların ilk onbirleri belli oldu.

Ligin ilk haftasında Medicana Sivasspor ile berabere kalan (2-2) ve ikinci maçında da kendi evinde Osmanlıspor'a 2-1 mağlup olan Galatasaray, Torku Konyaspor karşısında ilk üç puanını kazanmak istiyor. Sarı kırmızılılarda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, kadroda iki değişikliğe gitti. Geçtiğimiz hafta ilk onbirde başlayan Alex Tellex'in yerine Lionel Carole'ye yer verirken bu oyuncu da Galatasaray'da ilk kez ilk 11'de maça çıkıyor. Hamzaoğlu, Jose Rodriguez'in yerine ise Brezilyalı yıldız futbolcu Felipe Melo'yu ilk onbirde başlattı. Ev sahibi ekip ise ligin ilk iki haftasında rakipleri ile berabere kaldı.

Galatasaray ile Torku Konyaspor, bu akşam 29. kez karşı karşıya geliyor. İki takım arasında geride kalan 2. lig maçından 22'sini Galatasaray, 2'sini Konyaspor kazandı, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sarı kırmızılıların 59 golüne, yeşil beyazlılar 16 golle yanıt verebildi.

Geçen sezonki maçları Galatasaray, deplasmanda 5-0, İstanbul'da da 1-0'lık sonuçlarla kazanmıştı.

KONYASPOR 17 MAÇTIR GALİBİYETE HASRET

Torku Konyaspor, Galatasaray'ı ligde 17 maçtır yenemiyor. Sarı kırmızılı ekip karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında evindeki maçta 1-0'lık sonuçla alan Torku Konyaspor, rakibiyle daha sonra yaptığı 17 karşılaşmadan 14'ünü kaybederken 3'ünde ise berabere kaldı.

Galatasaray, Torku Konyaspor ile deplasmanda yaptığı maçlarda rakibi karşısında galibiyetlerde 9-2 önde bulunuyor. Konya'daki 1. lig maçında 9 galibiyet elde eden sarı kırmızılılar, rakibine 2 kez yenildi. İki takım Konya'da ayrıca 1990-1991 sezonunda 1-1, 2006-2007'de 2-2, 2013-2014'te de 0-0 berabere kaldı.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

2007-2008 sezonunda İstanbul'da yapılan ve sarı kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazanırken, bu sonuç, iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu karşılaşma oldu. Konyaspor ise Galatasaray karşısındaki iki galibiyetini de 1-0'lık sonuçlarla aldı.

Karşılaşmaya takımlar şu onbir ile çıkacak:

Stat: Torku Arena
Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Arkın Akgöl
Torku Konyaspor: Kaya Tarakçı, Mehmet Uslu, Volkan Fındıklı, Vukovic, Dossa Junior, Ali Turan, Ali Çamdalı, Ömer Ali Şahiner, Vedat Bora, Alban Meha, Rijad Bajic
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedju, Hakan Balta, Lionel Carole, Selçuk İnan, Melo, Umut Bulut, Sneijder, Podolski, Burak Yılmaz
CİHAN
<< Önceki Haber Torku Konyaspor-Galatasaray maçının 11'leri belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER