Topçu'dan Salih'in kırmızı kart çıkışına tepki: Herkes kendi işini yapmalı


Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, Galatasaray- Trabzonspor maçında üst üste verilen hatalı kararlar üzerine hakem Deniz Ateş Bitnel'e elindeki kırmızı kartı alarak Bitnel'e gösteren futbolcu Salih Dursun'un bu hareketinin yanlış olduğunu savundu. Yaşanan durumu desteklemediğini belirten Topçu, "Herkes kendi işini yapmak zorunda." dedi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 23'ncü haftasında kendi evinde Galatasaray'ı ağırlayacak olan Gaziantepspor bu maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Celal Doğan Tesisleri'nde teknik direktör Mutlu Topçu yönetiminde çalışan kırmızı siyahlı takım bugün de taktik ağırlıklı bir antrenman gerçekleştirdi.

Galatasaray maçına ilişkin gazetecilere değerlendirmede bulunan teknik direktör Mutlu Topçu, Kayserispor maçındaki keyif verici futbolu devam ettirmek zorunda olduklarını söyledi.

Galatasaray maçının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Topçu, "Kayserispor maçını geride bıraktık. Şimdi bütün her şeyimizle Galatasaray maçına hazırlanmaya çalışıyoruz. Bizim isteğimiz Galatasaray'ı yenebilmek. Özellikle kendi sahamızdaki avantajı kullanabilmek. Tabi bu da kolay değil. Kayserispor maçından daha iyi şeyler yapmak zorundayız. Daha agresif, istekli, arzulu, dikkatli oynamak zorundayız. Burada en büyük destek taraftarımız. İstiyorum ki keşke gelseler destek verseler her zamankinden daha fazla. Gelenler için çok teşekkür ediyorum ama daha fazla ihtiyacımız var. Bizim taraftarımız stadı doldurmak zorunda. Biz onlarla birlikte ancak bütün olabiliriz. Baktığımız zaman biz dış sahada, zeminde çok kaliteli futbol oynuyoruz ama onlara çok ihtiyacımız var. Umuyorum bu maçta bizi yalnız bırakmazlar." diye konuştu.

"HAKEMLER HAKKINDA KÖTÜ KONUŞMAK ÇÖZÜM DEĞİL"

Son günlerde yaşanan hakem hatalarına ilişkin de bir soruyu cevaplandıran Topçu, şunları kaydetti: "Her takımın başına böyle hakem olayları geliyor ama bazen canımızı çok fazla acıtıyor. Bizde örnek Trabzonspor maçı. 2-0 çok iyi gittiğimiz maçta olmayan bir faul akabinde 5 metre ofsayttan bir gol yedik. Sonra maç 2-2 bitti. Biz burada veryansın edemiyoruz veya sıkıntıya girdiğimizi çok fazla dile getirmiyoruz ama herkesin başına geliyor. Ama bazı maçlarda örneğin Trabzonspor- Galatasaray maçındaki gibi üst üste hatalar olursa tabi yansıması kötü oluyor. Dolayısıyla burada biz futbol camiası olarak hem hakemlerimizle hem oyuncularımızla hem yönetimimizle, başkanımızla, taraftarımızla bir bütün içerisindeyiz. Bunları kendi içimizde halletmek zorundayız. 'O hakem bıraksın, bu bıraksın, şu bıraksın, hoca bıraksın' demek belki işin kolayı. Buna çözüm aramak durumundayız. Çözümü de bulmak bizim elimizde. Bu futbolun doğasında olan bir şey. Dolayısıyla burada illa hakemlere bir şey söylemek, onlar hakkında kötü konuşmak çözüm değil. Sadece kendimizle alakalı bir şeyler üretmiş oluruz."

SALİH DURSUN'A TEPKİ: DOĞRUSU SENİN FUTBOL OYNAMAN

Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un gündem olan kırmızı kart çıkışı ve bordo mavili takımın da sonrasında verdiği destek açıklamasının hatırlatıldığı Topçu, "Ben asla desteklemiyorum. Herkes kendi işini yapmak zorunda. Orada bir futbolcunun eksik kalması var. Sadece o maçla değil, ondan sonraki maçlarla da alakalı sıkıntı içerisine girebilirim. Yani kulüpte herkes sorumluluk sahibi olmak zorunda. Bu hoca için de geçerli, bir başka yönetici için de geçerli. O sahanın içerisinde kalmak zorundayız biz. Sonuçta orada bir yönetici var, hakem var. Elbette yanlış kararlar vermiş olabilir. Ama doğrusunu sen yapamazsın. Doğrusu senin futbol oynaman." açıklamasında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Topçu'dan Salih'in kırmızı kart çıkışına tepki:... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER