Topbaş'tan Pakistan'da kentsel dönüşüm imzası


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Asya ve Uzakdoğu gezisi kapsamında Pakistan, Singapur ve Malezya'yı ziyaret etti. Topbaş, Pakistan'ın Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ile alt yapı, kentsel dönüşüm, imar, su ve ulaşım konularını kapsayan bir işbirliği protokolü de imzaladı.

Uzakdoğu ve Asya gezisinde ilk olarak Pakistan'a giden Kadir Topbaş, burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Pakistan'a kazandırdığı metrobüs hattında yolculuk yaptı. Daha sonra Lahor şehrinin üzerinde helikopterle gezerek incelemelerde bulunan Topbaş, Türkiye'nin desteğiyle Pakistan'da kurulan ilk taksi şirketinin açılışını gerçekleştirdi. Ayrıca, Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ile alt yapı, kentsel dönüşüm, imar, su ve ulaşım konularını kapsayan bir işbirliği protokolü de imzaladı.

'TÜM ÜLKELERİN ORTAK ÇALIŞMASIYLA TERÖRÜN ÜSTESİNDEN GELİNEBİLİR'

Pakistan'ın ardından Singapur'a geçen Kadir Topbaş, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ve Singapur Ekonomi Bakanı ile görüştü. Topbaş, Singapur'da deniz suyundan içme suyu elde edilen Dünya'nın sayılı tesislerinden birini gezerek brifing aldı. Başbakan Loong, Türkiye'de meydana gelen terör olayları nedeniyle üzüntüsünü dile getirdi. Terörün herkesin ortak sorunu olduğunu dile getiren Loong, "Ancak tüm ülkelerin ortak çalışmasıyla terörün üstesinden gelinebilir. Türkiye ile dayanışma içindeyiz." ifadelerini kullandı.

Topbaş, Asya gezisi kapsamında son olarak Malezya'ya geçti. Başkent Kuala Lumpur'da belediye başkanı Mohd Amin Nordin bin Abdulaziz'i makamında ziyaret etti. Ziyarette İstanbul ve Kuala Lumpur'daki çalışmalar ve işbirliği imkânlarını görüşüldü. Yapılan ikili görüşmeler sonucunda, şehir arasında bilgi ve deneyim paylaşımının yanı sıra özellikle ekonomi alanında işbirliği alanlarının genişletilmesi kararlaştırıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Topbaş'tan Pakistan'da kentsel dönüşüm imzası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER