TMSF Başkanı'ndan Bank Asya açıklaması

BDDK'nın seçim öncesi hukuksuz bir şekilde TMSF'ye devrettiği Bank Asya'nın mali durumuna ilişkin önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor.

TMSF Başkanı'ndan Bank Asya açıklaması

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gün konu ile ilgili olarak, "Bankanın özvarlığı artıda. Hem hakim ortakların hem de hem de borsa ortaklarının hisselerine dokunmayacağız." dedi.

Habertürk gazetesine konuşan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Bank Asya'ya yönelik gasp opiresyonunu doğrulayan bilgiler verdi. Banka'nın özsermayesinin yerinde olduğunu vurgulayan Gül, 'Bankanın mevcut durumu ne ise aynen devam edeceğinin' altını çizdi. Bank Asya'ın yaşayan bir banka olduğunu belirten Gül, sorunların çözülmesi için Fon'a devredildiğini savundu. Borsa İstanbul'da da ortakların durumu dün olduğu gibi yarında devam edeceğinin kaydetti.

ORTAKLARIN SUİSTİMALİ MADDESİ YOK

Bankaya el konulurken 'ortakların suistimali'ni içeren 71 maddenin (e) bendinin işletilmediğinin altını çizen TMSF Başkanı, bu durumda Bank'a ortaklarının da zarara uğramayabileceğini vurguladı.

Borsa'da hisselerin işlem görmeye devam edeceğini de vurgulayan Gül, spekülasyona yol açabilecek bazı hareketlere karşı tedbiren belki bir kaç gün borsa hisselerinin kapatılabileceğinden bahsetti.
<< Önceki Haber TMSF Başkanı'ndan Bank Asya açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER