TMOK Türkiye Fair Play Ödülleri sahiplerini buluyor


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), fair play olgusunun ülke genelinde yaygınlaştırılması ve fair play'in topluma bir yaşam tarzı olarak benimsetilmesi amacıyla yapılan 'TMOK Türkiye Fair Play Ödülleri' sahiplerini bulacak.

TMOK'un fair play'i teşvik amaçlı önemli uygulamalardan birisi olan geleneksel 'TMOK Türkiye Fair Play Ödülleri'ne 2014 yılı için layık bulunanlar ödüllerini 25 Mayıs Pazartesi günü düzenlenecek törenle alacak. Fair Play Komisyonu ve Büyük Jüri tarafından belirlenmiş bulunanan 2014 Türkiye Fair Play Ödül Töreni, ödül sahipleri, yerli ve yabancı misafirlerin katılımıyla 25 Mayıs Pazartesi akşamı saat 18.00'den itibaren Ataköy Olimpiyatevi'nde yapılacak.

TÜRKİYE FAİR PLAY ÖDÜLLERİ'NİN SAHİPLERİ

TMOK Türkiye Fair Play Ödülleri sahipleri ve branşları ise şöyle:

Sportif Fair Play
Davranış Dalı Büyük Ödül
Karşıyaka Futbol Takımı, İzmir - Lailapas Futbol Takımı, Sakız Adası - Yunanistan
12.05.2014 - Sakız Adası Fatallion Stadı İki takım arasında 1930 yılında oynanan ve şiddetli yağış nedeniyle 3. dakikada yarım kalan dostluk maçı, 84 yıl sonra kaldığı yerden başladı. Her iki takımın taraftarları 65. dakikada sahaya inerek "Bu maç burada bitmesin" diyerek karşılaşmayı tatil ettirdiler ve üçüncü randevu için İzmir'de buluşma sözü verdiler. Sakız Adası'ndaki tarihi Fatallion Stadı'nda tribünlerin iki takımın bayraklarıyla süslendiği maçı omuz omuza seyreden Türk ve Yunan futbolseverler dünyaya örnek olacak bir dostluk tablosu sundular.

Şeref Diploması
Veli Kavlak, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Futbol Takımı Adına - Futbolcu
24.12.2014 - Yusuf Ziya Öniş Stadı, Sarıyer Beşiktaş - Adana Demirspor Türkiye Kupası Grup Maçı, Skor: 1-2 Karşılaşmanın 21. dakikasında Hakan Söyler'in kendisine yaptığı faullü hareket sonrası, arkadaşları ile birlikte olaya anında müdahale ederek hakemin rakip oyuncu için verdiği ihraç kararını sarı karta çevirttirme davranışı…

Semih KAYA, Galatasaray Spor Kulübü - Futbolcu
22.02.2014 - TT Arena Stadı, İstanbul Galatasaray - Beşiktaş Süper Lig maçı Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 1-0 yendiği maçın 54. dakikasında, Semih Kaya'nın girdiği bir mücadele sonrası top dışarıya çıkınca hakem Cüneyt Çakır Galatasaray lehine kale vuruşu verdi. Semih Kaya, hakemin yanına giderek topun kendisinden çıktığı belirtti. Cüneyt Çakır, Semih Kaya'nın elini sıkarak 'Teşekkürler' dedi ve kararını Beşiktaş lehine köşe vuruşu vererek değiştirdi.

Kutlama mektubu
Bora İsmail Biren, Sporcu - Eskrim
24 Mayıs 2014 - Gençler Türkiye Eskrim Şampiyonası, Konya Karşılaşmayı 14-13 önde götürürken, karşılıklı yapılan bir hamlede lehine yanlış karar veren baş hakemi uyardı ve kazanacağı madalya rakibinin oldu.

2014 Türkiye Fair Play Ödülleri
Sportif Fair Play

Kariyer Dalı
Büyük ödül
Prof. Dr. Turgay Biçer, Marmara Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı
Ulusal ve uluslararası platformda spor, eğitim ve iş dünyasında eğitmen, danışman, mentör. Altı adet basılmış eseri mevcut. TRT 2'de 2000-2004 yılları arasında 'Başarı Basamakları' programını sundu.

Şeref diploması
Hikmet Kandeydi, Veteran Atlet Mart 2014 - Budapeşte / Macaristan
Veteranlar Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 70 ülkeden 4000 sporcu arasında pentatlon müsabakasında 82 yaşında gümüş madalya kazandı. Veteranlarda daha önce de pek çok dünya, Avrupa şampiyonlukları elde etti. Spora olan tutkusu ve centilmenliğiyle örnek alınacak bir isim.

Ata Karataş, Güreşçi, öğretmen, yönetici, antrenör
Aralıksız 45 yıldır yaklaşık 10 değişik kulvarda spora ve özellikle güreşe hizmet veriyor, yaptıklarıyla topluma ve ülke sporuna örnek oluyor.

Kutlama mektubu
Merve Cansu Demir, Masa Tenisi Sporcusu, Zonguldak
Doğuştan sağ eli olmayan 13 yaşındaki sporcu, 7 yaşında doktor tavsiyesi ile başladığı masa tenisinde milli takıma kadar yükselerek, engelli olmayan sporculara karşı tek elle mücadele ediyor ve gelecekte Olimpiyat Oyunları'na katılma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Beşiktaş Hentbol Takımı
Hentbolda ekol olan siyah - beyazlı takım son 10 yılda toplam sekiz lig şampiyonluğu, yedi Türkiye Kupası, dördü GSGM Kupası ve üçü Süper Kupa olmak üzere toplam 22 kupa kazandı.

Sportif Fair Play
Tanıtım Dalı
Büyük ödül
Konya Selçuk Üniversitesi Fair Play Topluluğu
08.10.2014 tarihinde kurulan bu topluluk dünyada bir ilk. Amaçları; üniversite öğrencileri arasında sportif ve toplumsal alanda Fair Play olgusunu yaymak. Fair Play'in bir yaşam biçimi olarak kabul edilmesini ve gençlerin sadece spor alanlarında değil, normal yaşamda da topluma örnek olmasını sağlamak.

Şeref diploması
Şükrü Birand, eski milli futbolcu - FB TV Sunucu
Sunduğu televizyon programlarında Fair Play'e ve Olimpizm ruhuna geniş yer vermesi…

Atilla Türker, Gazeteci Türk futbolunda yaşanan güzelliklerin ve çirkinliklerin ardından Fair Play'den örnekler vererek yaptığı değerlendirmeler ve toplumu Fair Play'i benimsetmeye yönelik yazıları nedeniyle…

Kutlama mektubu
Vecdi Teker, Paşalı Birol - Amigo
Sporda renk ayırımı ve taraf gözetmeksizin vefat eden her spor adamının cenazesine, anma törenine katılan örnek bir amigo.

Toplumsal Fair Play
Büyük ödül
Murat Yalçın, Madenci - Soma / Manisa
Soma'da yaşanan faciada madenden kurtarıldıktan sonra ambulansa bindirilirken görevli hemşireye "Çizmelerimi çıkarayım mı, sedye kirlenmesin" diyen madenci TV'de izleyenleri gözyaşlarına boğmuştu. Bu örnek davranışı ile tüm toplumun takdirini kazandı. Ağrı'dan 2002 yılında Soma'ya gelerek 12 yıldır maden ocağında çalışan Murat Yalçın, facia sırasında yerin 400 metre altında 11 saat kurtarılmayı beklemişti.
CİHAN
<< Önceki Haber TMOK Türkiye Fair Play Ödülleri sahiplerini buluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER