Tivibu'nun keyfi iptaline kınama

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak kamu dijital yayın platformu olan Tivibu’daki Bugün TV, Samanyolu Haber ve Mehtap TV'nin yayınlarına son verilmesini kınadı.

Tivibu'nun keyfi iptaline kınama

TGC Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada “İktidar kamunun dijital yayın platformu ile seçim öncesi sansürü zirveye taşımış ve halkın haber alma hakkını ihlal etmiştir. Bu hukuksuz uygulamadan vazgeçilmesini istiyoruz” dedi. TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:  
 “Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren TTNet'in dijital yayın platformu Tivibu'daki Bugün TV, Samanyolu Haber ve Mehtap TV televizyon kanallarının yayınlarına seçim öncesi son verilmiştir. Hiçbir gerekçe gösterilmeden sözleşmeleri yenilenmemiştir.   

TİVİBU’NUN KARARI BASIN TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇMİŞTİR 

Bu tv kuruluşlarına uygulanan hukuksuzluk iktidar baskısının ve sansürün geldiği nokta açısından ibret vericidir. Halkın haber alma hakkını ihlal eden bu uygulama basın tarihine yeni bir  kara leke olarak geçmiştir.   

TİVİBU KARARININ GEREKÇESİNİ AÇIKLAMAKLA SORUMLUDUR 

Bir kamu yayın dijital platformu olan Tivibu, üç  tv kanalının  yayınına neden son verdiğini halka açıklamakla sorumludur. Bu uygulama 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkındaki Kanun’a Anayasa’da belirtilen basın özgürlüğüne, eşitlik prensibine ve Rekabet Kanunu’a aykırı bir tutumdur.   

TİVİBU TARAFSIZLIK VE HAKKANİYET ÖLÇÜLERİNDE HİZMET VERMEK ZORUNDADIR 

Tivibu tabi olduğu 6112 sayılı kanuna göre bir kamu dijital yayın platformu olarak medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara tarafsızlık ve hakkâniyet ölçülerinde, makul ve ayrımcılık içermeyecek koşullarda hizmet vermek ile yükümlü olduğunu unutmamalı ve bu hukuksuz uygulamadan vazgeçmelidir.”

TİVİBU VE TTNET ŞİKAYET HATTI

Tivibu'yu arayıp iptal sebebini öğrenmek isteyenler için Tel: 02123061000 Faks: 02123061010 Müşteri Hiz.: 4445375 
<< Önceki Haber Tivibu'nun keyfi iptaline kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER