'Tiranlar'a alet olma'

ABD’nin önde gelen yayınlarından Washington Post Gazetesi'nin editör kurulu, Twitter’a “tiranlara alet olmayın” çağrısında bulundu.

samanyoluhaber.com

Washington Post'un editör kurulunun kaleme aldığı başyazıda, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP iktidarının yüzlerce Twitter hesabını kapattırma talebini yerine getirmesi eleştirildi. Twitter Tiranlara alet olmamalı (Twitter shouldn’t let itself become a tool for tyrants) başlıklı yazıda

Türkiye’deki OHAL uygulamalarının eleştirildiği yazıda 30 bin kişinin tutuklandığı, 100 bin kişinin soruşturulup işsiz bırakıldığına dikkatin çekildiği yazıda Türkiye ayrıca 'gazetecileri susturması için Twitter’e baskı yapıyor' dedi. 

Twitter'ın daha güçlü bir biçimde direnmesi gerektiği belirtilen yazıda “Twitter ‘geçerli ve uygun biçimde tanımlanmış bir talep” aldığı zaman ülkenin yasalarını takip ettiğini söylüyor. Ancak bir yasanın siyasi ifadeyi susturmak için kullanıldığı zaman ne olacak? Türkiye, Twitter’in şeffaflık raporlarına göre bu yılda dünyanın en sık hesap kısıtlama talebinde bulunan ülke oldu” deniliyor.

Bunun ardından Twitter’in, Türkiye’nin 14 bin 953 hesaba ilişkin 2 bin 493 talebinin "yüzde 23’ünü yerine getirdiğini" belirten Kurul, yazısını noktalarken “Twitter, diğer kapalı toplumlar gibi Türkiye’de de yasaların, özgürlükleri korumaktan çok sık sık sınırlamak için kullanıldığını görmelidir” diyerek gazetecilerin hesaplarının açık tutulmasını istedi.
<< Önceki Haber 'Tiranlar'a alet olma' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER