Ticaret Oda Başkanı Hayat: Türk mallarına ambargo söz konusu değil


Bölgesel Kürt Yönetimi Ticaret Odası Başkanı Dara Celil Hayat, Bağdat'ın Türk mallarına ambargo koyduğu yönündeki haberlerin asılsız olduğunu ifade etti.
Dara Celil Hayat, Bağdat İl Meclisi'nin Türk mallarına ambargo uygulayacağı yönündeki iddiaları Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) değerlendirdi.

Hayat," Buna benzer haberlerin medya tarafından birçok defa abartıldığına şahit oldum. Bu konuda henüz bize yansıyan, yada bize resmi bir açıklama gelmiş değildir. Bağdat İl Meclisi böyle bir karar aldıysa, onları bağlar. Irak Kürdistan'ı bağlamaz." şeklinde konuştu.

Irak hükümeti tarafından böyle bir kararın alınması durumunda Kürt Yönetimi'nin tavrı nasıl olacak sorusu üzerine Hayat," Irak hükümetinin henüz bir kararı yok. Ortada hiçbir şey yokken bunun üzerinde fikir beyan etmek, yersizdir. Ortada böyle bir şey olmadığına göre Kürt Yönetiminin tavrını şöyle yada böyle olacağını beyan etmenin de bir anlamı yok." dedi.

Türkiye'nin Bağdat'a doğrudan mal ithal etmediğini belirten Hayat, Irak ve Türkiye arasında yapılan tüm ticaretin Irak Kürdistan bölgesi üzerinden gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Celil Hayat, Türkiye'nin Irak'la yaptığı ticaret hacminin IŞİD'in bölgede aktif olmasıyla düşüşe geçtiğini, ancak iki ülke ticaret hacminin şuan 10 milyar dolar üzerinde olduğunu sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ticaret Oda Başkanı Hayat: Türk mallarına ambargo söz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER