THY'nin Boeing 737 Max'i de tehlike atlatmış

THY filosuna yeni alınan ve şu an uçurulmayan Boeing 737 Max'lardan birinin motorunun değiştirilmek zorunda kalındığı belirtildi

SHABER3.COM

Airporthaber.com'dan Fatih Akdeniz'in yazısına göre THY filosunda da bulunan ve geçtiğimiz peş peşe günlerde düşen Boeing 737 Max'lardan birinin arıza yaptığı ve THY tarafından motorunun değiştirildiği ortaya çıktı.

Yazıdan ilgili bölüm şöyle:

Dünya havacılık tarihinin en büyük krizlerinden biri yaşanıyor şu sıralar. Boeing’in yeni nesil uçaklarından olan Boeing 737 MAX uçaklarının dünya üzerindeki tüm uçuşları durduruldu biliyorsunuz…

Ardı ardına gelen MAX kazaları uçakların güvenilirliğini tartışılır hale getirdi. Bu da uçuşların durmasına neden oldu. Ülkeler peşi sıra MAX uçaklarının uçuşlarını durdurduğunu ve hava sahasını da kapattığını durdurmaya başladığında bir adım da THY’den gelmişti.

Filosunda 12 adet MAX bulunduran Türk Hava Yolları da MAX uçaklarının uçuşlarını durdurduğunu açıkladı. Ulaştırma Bakanlığı da bu uçaklara hava sahasının kapatıldığını duyurdu.

THY'nin motoru değişen söz konusu Boeing 737 Max S uçağı

Burada ilginç bir detay var aslında. Zaten bu konuya değinmemin nedeni de bu. Türk Hava Yolları’nın daha birkaç ay önce filosuna katılan TC-LCC kuyruk tescilli Boeing 737 MAX 8 tipi yolcu uçağının filoya dahil edilmesinden çok kısa bir süre sonra motorunun değiştirildiğini öğrendim.

Henüz yeni gelen bir uçağın motorunun değişmesi ilginç geldi bana. Yakıt sızıntısı ile ilgili bir sorun olduğu ifade ediliyor ama bu bile başlı başına bir sorun aslında.

Konu çok teknik olduğu için fazla girmek istemiyorum ancak bu uçaklarda gerçekten kronik bir sorun var gibi görünüyor. Peki  Boeing’in açıkladığı gibi yazılım güncellemesiyle bu problem çözülür mü? Bekleyip göreceğiz.
<< Önceki Haber THY'nin Boeing 737 Max'i de tehlike atlatmış Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER