Thodex'in kurucusu Özer için 40 bin 462 yıla kadar hapis cezası talep edildi

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında savcılık, 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapis cezası talep etti.

SHABER3.COM

Arnavutluk’ta yakalanarak tutuklanan kripto para borsası ‘Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Özer hakkında 40 bin 462 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, 20 Nisan’da Arnavutluk’tan Türkiye’ye getirilerek tutuklanmıştı. Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesinde Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 7’si tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya Özer ve 5 sanık tutuklu bulundukları cezaevinden getirilirken, bazı müştekiler avukatları ile birlikte salonda hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Thodex platformuna ait veri tabanında söz konusu hesaplara gerçekte var olmayan ve kripto para cüzdanlarına aktarılmayan varlık bakiyesi tanımlamasının yapıldığı, yönetici yetkisiyle varlık oluşturma ve varlık silme işlemlerinin sanıklar Faruk Fatih Özer, Rana Azap, Serap Özer ve Ergün Acar tarafından yapıldığının ifade edildi. 2018 yılında varlık yatırma ve silme işlemlerine başlandığı, yoğunlaştığı diğer dönemin ise 2020 Haziran ve 2021 Nisan dönemi olduğu aktarıldı.

Mütalaada, Faruk Fatih Özer’in şirketin kurucusu ve en üst yönetici olduğu, sanık Güven Özer’in Faruk Fatih Özer’in ağabeyi olduğu, şirket veri tabanınının 15 numaralı yöneticisi olduğu, sanık Serap Özer’in ise Faruk Fatih Özer’in kardeşi ve şirket veri tabanının 14 numaralı yöneticisi olduğu kaydedildi. Sanıkların, müşterileri dolandırmak kastıyla hareket ettiklerinin ifade edildiği, Thodex’in suç örgütü olduğunun açıkça anlaşıldığı ve 2 bin 27 mağdurun toplam zararının 257 milyon 862 bin 432 TL olduğu belirtildi.

Mütalaada, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak Kullanılması suretiyle dolandırıcılık, tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” ve “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını, Özer’in 5 mağdur yönünden ise beraatı istendi. Diğer sanıklar hakkında değişen oranlarda cezalar istendi


<< Önceki Haber Thodex'in kurucusu Özer için 40 bin 462 yıla kadar hapis... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER