TGC'den polis saldırısına kınama


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), özel harekat polislerinin Doğan Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Ahmet Akkuş ile Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Arif Altunkaynak'a yönelik saldırılarını kınadı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bugüne kadar sürdürülen 'gazeteciye yönelik polis şiddetine cezasızlık' politikasından vazgeçilmesi için iktidarı ve Meclis'i göreve çağırıyoruz" denildi.

TGC, Mardin-Nusaybin'de Hükümet Konağı'na yapılan roketatarlı saldırıdan sonra yaralı polislerin devlet hastanesine getirilişini haber yapmaya çalışan gazetecilere özel harekat polislerinin yaptığı saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. TGC'den yapılan açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "TGC Yönetim Kurulu olarak son günlerde artan terör olaylarını büyük bir üzüntüyle izliyor ve kınıyoruz. En kısa sürede ülkede barışın yerleşmesini ve provokasyonların son bulmasını diliyoruz. Bu zorlu süreçte olayları izleyen meslektaşlarımızla ilgili de ne yazık ki her gün yeni bir saldırı olayına tanık oluyoruz.

Son olarak DHA ve Mardin Arena Gazetesi Muhabiri Ahmet Akkuş ile AA ve Nusaybinim Gazetesi Muhabiri Arif Altunkaynak, Hükümet Konağı'na yapılan saldırının ardından hastaneye getirilen yaralı polislerle ilgili haber yapmaya çalışırken polis şiddetinin hedefi oldu. Hükümet Konağı'na roketatarla saldırılmasını kınıyoruz. Ancak olayla ilgili olarak halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan gazetecilere özel harekat polislerinin hakaret etmesi, silahların dipçikleriyle fiziksel saldırıda bulunması, silah doğrultması, fotoğraf makinelerine ve kameralarına el koyarak zarar vermesi kabul edilemez. Meslektaşlarımıza şiddet uygulayan polisleri kınıyor darp raporu alan meslektaşlarımıza 'geçmiş olsun' diyoruz.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'tan olayın sorumlusu özel harekat polislerine gerekli cezanın verilmesi için soruşturma başlatmasını istiyoruz. Son yıllarda yaşanan her şiddet olayının ardından sorumluların bulunması için harcanacak çabayı gazetecilere saldırarak kullanan güvenlik güçlerine karşı yasal yaptırımın uygulanmasını bekliyoruz. Bugüne kadar sürdürülen 'gazeteciye yönelik polis şiddetine cezasızlık' politikasından vazgeçilmesi için iktidarı ve Meclis'i göreve çağırıyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber TGC'den polis saldırısına kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER