TFF'de 2 lig için iptal kararı çıktı

Spor Toto Süper Lig ile TFF 1. Lig'in koronavirüs arasından sonra yeniden başlamasına rağmen 2. ve 3. lig ise henüz başlamamıştı. TFF'nin bu liglerde maçların oynanmamasına karar verildiği ifade edildi.

SHABER3.COM

TFF Yönetim Kurulu, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig, ayrıca Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'lerinin oynatılmamasına karar verdi. Ligler 19 Temmuz'da başlayacaktı. 2. ve 3. lig kulüpler birliği sıcak ve olumsuz koşullarda oynamak istemediğini duyurmuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu, pandemi nedeniyle ertelenen ve 18 Temmuz’da yeniden başlayacağını açıkladığı TFF 2. Lig ve 3. Lig maçlarıyla ilgili kritik bir görüşme gerçekleştirdi. 2. Lig ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Volkan Can ve Başkan Vekili Cengiz Günaydın, TFF’nin Riva’daki tesislerine giderek TFF Başkanı Nihat Özdemir ve kurmaylarıyla bir araya geldi ve ligde kalan maçların oynanmaması talebini iletti.

Görüşme sonrasında bir açıklama yapan TFF, “Söz konusu talebi TFF Yönetim Kurulu değerlendirmiş olup, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig, ayrıca Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’lerinin oynatılmamasına karar vermiştir” ifadelerini kullandı. Toplantıda kulüpler, liglerin nasıl tescil edileceğini TFF Yönetim Kurulu’na bırakırken, TFF’nin konuyla ilgili kararının önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

İşte TFF’nin resmi sitesinden yapılan açıklama;

“Türkiye Futbol Federasyonu ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği yönetimi, Riva’da bugün, TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Başkan Vekili Mehmet Baykan, Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Hamit Altıntop ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp başkanlarının katılımı ile bir toplantı yapmıştır.

Toplantıda kulüpler, liglerin oynanmamasını talep ederken, nasıl tescil edileceğini TFF Yönetim Kurulu’na bırakmıştır. Kulüp temsilcileri ile karşılıklı mutabık kalındığı üzere, söz konusu talebi TFF Yönetim Kurulu değerlendirmiş olup, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig, ayrıca Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’lerinin oynatılmamasına karar vermiştir.

TFF’nin liglerin tescil formatı ile ilgili kararı önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Kararın kulüplerimiz ve Türk futbolu için hayırlı olmasını dileriz.

Türkiye Futbol Federasyonu”
<< Önceki Haber TFF'de 2 lig için iptal kararı çıktı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER