TESK'ten esnaflara satış belgesi uyarısı


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) satış belgeleri için 31 Mart 2016 Perşembe günü akşamına kadar süre uzatım işlemini yaptıramayan esnafların satış belgelerinin iptal edileceğini belirtti.

Palandöken, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bu belgeyi alamayan esnaf yeniden başvuru yapılması halinde; güncel mevzuat hükümlerine uygunluk aranacaktır. Güncel mevzuata göre uygunluk aranması halinde bir çok esnaf ve sanatkarımız işyeri açma ruhsatı, mesafe şartı gibi nedenler ile yeni satış belgesi almaları mümkün olamayacaktır. Esnafın mağdur olmaması için TAPDK satış belgelerini yenileme süresinin 30 Haziran 2016 tarihine uzatılmasını bekliyoruz." dedi.

"ESNAFIN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ"

Türkiye'de yaşanan terör olayları artık doğu ve güneydoğu illeri ile sınırlı kalmayıp başta başkentimiz Ankara olmak üzere tüm illerimizde yaşandığını söyleyen Bendevi Palandöken, şunları kaydetti: "Terör olaylarının verdiği tedirginlikle bir çok ilimizde esnaf ve sanatkarlarımız işyerlerini açamamakta, halkımız ise gerekmedikçe sokağa çıkmamakta ve alışveriş yapmamaktadır. Bu durumdan ise esnaf ve sanatkarlarımız her yönüyle etkilenmiştir ve etkilenmeye devam etmektedir. Esnaf ve sanatkarlarımızın, yaşanılan bu olumsuzluk nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetlerinin giderilmesini teminen TAPDK Satış Belgesi yenileme işlemine ilişkin sürenin 30 Haziran 2016 Perşembe günü mesai bitimine kadar uzatılmasını talep ediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber TESK'ten esnaflara satış belgesi uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER