Terörü lanetleyen İzmir iş dünyası: Güvenlik zafiyeti ortadan kaldırılmalı


İzmir iş dünyası temsilcileri, dün akşam saatlerinde Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği, Diyarbakır'da da 6 askerin şehit olduğu son terör saldırılarını lanetledi. Türkiye'de son dönemde büyük şehirlerde üst üste yaşanan terör saldırıları ile güvenlik zafiyetinin ortaya çıktığını ifade eden iş dünyası temsilcileri, hükümetin öncelikli olarak güvenliği sağlaması gerektiğini vurguladı. Devamlı patlayan bombalar yüzünden ülkede huzurun kalmayacağına, turist de gelmeyeceğine dikkat çeken işadamları, bu durumu acilen bütün siyasi partiler ve kurumların biraraya gelerek çözmesinin şart olduğunun altını çizdi.

'BU SALDIRI AMACINA ULAŞAMAYACAKTIR'

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, terör eylemlerinin evlere ateş düşürdüğünü ve yürekleri yaktığını belirterek, "Hain pusularla şehit edilen askerlerimiz, polislerimiz ve masum vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı bu durum, dayanılmaz bir hal aldı. Ankara'da gerçekleştirilen son saldırı da elbette ki amacına ulaşamayacaktır. Şehitlerimize rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

'KALBİMİZ AĞRIYOR, TERÖRE LANET OLSUN'

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da yayımladığı mesajda şunları kaydetti: "Ülkemizin başkenti Ankara'nın kalbinde, 17 Şubat 2016 Çarşamba günü gerçekleşen hain terör saldırısı hepimizi çok derinden sarstı. Şehitlerimiz, hayatını kaybeden vatandaşlarımız, yaralılarımız onar onar artıyor ama bu hain saldırıyı yapanlar şunu çok iyi bilmeli ki her saldırıda daha çok kenetleniyoruz ve hiç kimse, hiçbir örgüt ülkemizin bu bütünlüğünü bozamayacak. Kalbimizi ağrıtan bu hain saldırıyı lanetle kınarken hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza şifalar, yakınlarına sabırlar dilerim."

'HAİN TUZAKLARI BOZMAK İÇİN KARARLI BİR DURUŞ SERGİLENMESİ GEREKİYOR'

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Ankara'da askerî servislere yönelik terör saldırısını lanetlediklerini belirterek, "Cumhuriyetimizin kalbi, başkent Ankara'daki hain saldırı, hepimizi derinden sarstı. Üzüntümüz ve öfkemiz çok büyük. Bu hain saldırıyı düzenleyenler, asla hedeflerine ulaşamayacaktır. Bu saldırılar, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin birliğini bozamayacaktır. Terör saldırısında hayatını kaybeden Silahlı Kuvvetler personeline ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifa diliyoruz. Ortadoğu'daki savaşın fay hatları ülkemize de uzanıyor. Türkiye olarak zor günlerden geçiyoruz. Hain tuzakları bozmak için sağduyulu ve kararlı bir duruşun sergilenmesi gerekiyor. İhtiyacımız olan en büyük şey Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, siyasi partilerin ve vatandaşlarımızın, görüş farklılıklarını bir yana bırakarak teröre karşı birlikte hareket etme azmini göstermesidir." dedi.

'TÜRKİYE SAVAŞ ORTAMINA ÇEKİLMEK İSTENİYOR'

Ege Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya da bütün siyasi partileri teröre karşı birlikte hareket etmeye çağırarak, şunları kaydetti: "Türkiye savaş ortamına çekilmek isteniyor. Ortak hareket etmeliyiz. Hepimiz aynı gemideyiz. O gemi batacak olursa hepimiz etkileniriz. Artık senin, benim şehrim yok, hattâ senin, benim ülkem bile yok. Dünya birbirine entegre. Beraber hareket edilmezse terör tüm dünyayı etkileyecektir. Hiçbir siyasi düşünce, insanlığın geleceğinden daha önemli değildir."

'ENDİŞELERİMİZ GİDERİLMELİ'

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden: "Öncelikle kaybettiğimiz vatandaşlarımız ve yakınları adına inanılmaz derecede çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Diğer yandan son aylarda doğal olmayan bu ölümlerin artışı, ülke bazında hepimizin moralini bozuyor. Bu sürecin neden bu hale geldiğini ve neden hala bitirilemediğini sorgulamamız lazım. Ekonomiye etkilerini, ticari olumsuzlukları bir kenara bıraktık, ülkemizin geleceği için endişelenir durumdayız. Endişelerimiz giderilmeli."

'HÜKÜMETİN ACİLEN HER ŞEYİ BIRAKIP GÜVENLİK SORUNUNU ÇÖZMESİ GEREKİYOR'

Ege İş Kadınları Derneği Başkanı Betül Elmasoğlu: "Şiddet ve terörü kınıyoruz. Ülkemizin önceliği güvenlik olmalı. Bütün halkımız ve vatandaşımız korku içinde. Bütün partilerin, biraraya gelerek bu soruna çözüm üretmesi gerekiyor. Daha önce de Ankara, İstanbul ve Diyarbakır'da terör saldırıları oldu. Ne yazık ki gerekli tedbirler alınmamış. Böyle bir ülkede ne ticaret olur, ne de turizm olur. Hükümetin acilen her şeyi bırakıp güvenlik sorununu çözmesi gerekiyor."

'DEVLETİN ASLİ GÖREVİ VATANDAŞININ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAKTIR'

Ege Otomotiv Derneği Başkanı Mustafa İduğ: "Terör saldırıları ne yazık ki insanlarımızı öldürmeye devam ediyor. Ankara'da ikinci kez böyle bir olayın yaşanması bizleri endişelendiriyor. Terör nereden gelirse gelsin lanetliyorum. Bir devletin asli görevi, vatandaşının güvenliğini sağlamaktır. Eğer bu yapılamıyorsa güvenlik zafiyeti vardır. Burada mesuliyeti olanlar da bunun cezasını çekmelidir. Vatandaşımızın tek beklentisi huzur. Hükümetimiz bunu sağlamalı." CİHAN
<< Önceki Haber Terörü lanetleyen İzmir iş dünyası: Güvenlik zafiyeti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER