Terörle mücadelede yeni dönem

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçluların yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödüllerle ilgili ayrıntılar belli oldu.

Terörle mücadelede yeni dönem

İlk aşamada hazırlanan kırmızı listede terör örgütü PKK liderlerinden Murat Karayılan, Cemil Bayık’ın da aralarında bulunduğu 16 PKK’lı, 2 DHKP-C, 1 IŞİD, 1 MLKP, mavi listede ise 17 PKK’lı, 3 MLKP’li bulunuyor 



Yetkililerden edinilen bilgiye göre, yönetmeliğin uygulama sürecinde 5 renk belirlendi ve renklere farklı düzeyler alındı. Her lider grubu için ayrı renkler belirlendi. Kademeli olarak belirlenen listede isimler, Kırmızı, Mavi, Yeşil, Turuncu ve Siyah diye sıralanıyor.

Her bir biyografide, terör şüphelisi ismin katıldığı veya talimatını verdiği terör eylemleri, yol açtığı can kayıpları belirleniyor, fotoğrafları, örgütlere katılım yılları ve faaliyetleri gibi bilgiler yer alıyor.

4 MİLYON TL'YE KADAR ÖDÜL

Yönetmelikle, terör örgütlerinin, başta üst düzey yöneticileri, bölge ve alan sorumluları, il ve ilçe sorumluları olmak üzere hiyerarşik olarak tüm yönetici kademeleri hedefleniyor. Verilecek “teşvik ödülü”, aynı zamanda EYP (El Yapımı Patlayıcı), mühimmat, can kaybına yol açan tüm lojistik unsurlar, eylem hazırlıkları gibi unsurları da kapsıyor. Etkili ve doğru olduğu tespit edilen her bilgiyi yönetmeliğin uygulanmasıyla ilgili oluşturulan komisyon ayrı ayrı değerlendirecek, her bir bilgi için ayrı ayrı ödül kararı verecek.

Yakalanan veya etkisiz hale getirilen kişi veya engellenen suçun niteliğine göre ödül miktarı 4 milyon tl’ye kadar çıkıyor. Törörle mücadele yetkilileri, 200 bin TL’ye kadar ödüllerin ağırlıklı olarak mühimmat, EYP, eylem hazırlığı, alan liderleri gibi unsurları kapsayacağını, 4 milyon TL’ye olan ödüllerinse lider kadrosunu, bölge sorumlularını ve Merkez Komite üyelerinin yakalanmasını sağlayacak bilgileri kapsıyor. Bununla beraber büyük miktarda EYP ve lojistik unsurlara darbe vurmayı sağlayan bilgileri ihbar edenlere verilecek ödül de komisyon kararıyla artabilecek.

Komisyon bir mağduriyet ve gecikmeme yaşanmaması için de verilen bilginin doğruluğu tespitiyle beraber, en geç 10 gün için de kararı verecek.

<< Önceki Haber Terörle mücadelede yeni dönem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER