'Terör örgütü' ibaresi eklenen KPSS iddianamesi tamamlandı


2010 yılında gerçekleştirilen, ancak daha sonra iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından savcıya 'terör örgütü' ibaresi eklenmesi için geri gönderilen iddianame tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, eski ÖSYM Başkanları Ünal Yarımağan ve Ali Demir başta olmak üzere 230 şüpheli yer alıyor. 1.421 sayfalık iddianamede ÖSYM ve Maliye Bakanlığı'nın da yer aldığı 272 müşteki bulunuyor. Dosya kapsamında ise 54 kişi tutuklanmıştı.

230 şüpheliden 15'ine terör örgütü kurmak ve yönetmek, kamu kurumunu zararına zincirleme dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, 202'sine terör örgütüne üye olmak kamu kurumu zararına zincirleme dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, 4'üne ise örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, suç dillerini yok etme, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, görece ilişkin sırlarında açıklanması, 1'ine suç delillerini yok etmek, 8'ine ise kamu kurumunu zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik suçlamaları yöneltildi.

2010 yılında gerçekleştirilen ancak şaibeli olması sebebiyle iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili olarak Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu savcısı Yücel Erkman tarafından 11 Eylül'de tamamlanan iddianame, incelenmek için Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak ve Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili Necip İşçimen'e gönderilmişti.

Dosyayı inceleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harın Kodalak ve Başsavcı Vekili İşçimen, hizmet hareketine yönelik örgüt iddiaları ile ilgili yürütülen soruşturmanın gecikecek olması nedeni iddianameyi savcı Yücel Erkman'a geri gönderdi. Geri gönderilen iddianamenin savcı tarafından terör örgütü iddianamesi şeklinde hazırlanması istendi.

İddianamenin geri gönderilmesi üzerine savcılık tekrar operasyon yapıp 3 kişiyi terör örgütüne üye olduğu iddiaları ile tutuklamıştı. Savcı Erkman KPSS'ye yönelik yaptığı operasyonlarda daha önce mahkemeye sevk nedeni olarak 'terör örgütü' suçlamasını yöneltmemişti. Savcı Erkman sevk sebebi olarak, 'örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, sahtecilik, resmi belgede sahtecilik' suçlamalarını gösterdi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Terör örgütü' ibaresi eklenen KPSS iddianamesi tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER