Meydan'da olay manşet: Böyle olur!

Terör örgütü PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, AKP’nin DBP’li belediyelere kayyım atanabileceğini açıklamasına tehditle cevap verdi.

Güneydoğu'nun 2. özel üniversitesine kayyım atandı

Video: Arşiv
Karayılan, “Eğer onlar belediyelere el koyarsa, yerine kimi belediye başkanı yaparsa, onu hedefleriz” dedi.

2000 ŞİRKETE KAYYIM

Hükümetin son dönemde muhaliflerine yönelik en büyük silahı kayyım. 2000’e yakın Cemaat kurumuna kayyım atandı. Hükümetin “terör örgütü” olarak itham ettiği Cemaat’ten onca hukuksuzluğa rağmen kanun dışına çıkan hiçbir hareket olmadı.

HÜKÜMET NE YAPACAK?

Hükümetin hedefinde şimdi Güneydoğu’daki belediyeler var. Ancak terör örgütü PKK’nın yöneticisi Karayılan’dan tehdit geldi. “Eğer belediyelere el koyarsa, kimi belediye başkanı yaparsa, onu hedefleriz.” Hükümetin alacağı tavır merak konusu.

“EĞER ONLAR BELEDİYEYE EL KOYARSA...”

PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, Stêrk TV’ye verdiği ve ANF’de yayınlanan röportajında, DBP’li belediye başkanlarının görevden alınması için hazırlanan düzenlemeye ve devam eden çatışmalara ilişkin, “Eğer onlar belediyelere el koyarsa, yerine kimi belediye başkanı yaparsa, onu hedefleriz. Bunu açıkça söylüyorum. Yani onlar artık savaşı genişletmek istiyorlar ve bunu bize dayatıyorlar. Tabii ki biz de gereken cevabı veririz” diye konuştu.

“CİZRE’YE IŞİD’LİLERİ GETİRDİLER”

Karayılan konuşmasında delili olmayan ancak önemli bir iddiada bulundu. İktidarın IŞİD’i Cizre, Nusaybin ve Sur’a getirerek kendilerine karşı savaştırdığını söyledi. Karayılan, “Polis ve asker şehirlerdeki çatışmada yetesiz olunca, DAİŞ, El Nusra ve Ehrar El Şam’ın şehir savaşlarında yetkin olduğunu düşünmüş olacaklar ki, onları Cizre’ye getirme kararı aldılar. 300 savaşçıyı Cizre’ye getirdiler ve savaştırdılar. Nusaybin’de ve Sur’da da savaştırdılar. Ama bunları gizlediler” dedi.




<< Önceki Haber Meydan'da olay manşet: Böyle olur! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER