'Termik Santraller, ovalarımızı da, sağlığımızı da yok edecek'

'Termik Santraller, ovalarımızı da, sağlığımızı da yok edecek'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayı Hayati Tekin, son yıllarda verilen termik santral izinleri ile Samsun'un tarım alanlarına büyük bir darbe vurulduğuna dikkat çekti. Tekin, "Halihazırda 6 tane doğalgaz çevrim santrali varken 3 termik santral içinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na başvuruda bulunuldu. Bu santraller devreye girdiğinde başta tarım alanlarımız olmak üzere Samsun'un havasını da yok edilecek." uyarısında bulundu. Tekin, fosil yakıtla enerji üreten termik santraller yerine rüzgar enerjisinin kullanılması için çalışacaklarını söyledi.

Kömür yakıtı kullanılarak enerji üretimi yapacak olan termik santrallerin devreye girmesi ile özellikle Terme'nin tarım alanları başta olmak üzere Çarşamba Ovası'nın da adım adım yok olmaya başlayacağını dile getiren Tekin, "Verimli toprağımızı yok edersek çocuklarımızın geleceğini de yok ederiz. Tarım ülkesi olarak övündüğümüz Türkiye'miz maalesef kendi kendine yeterli olmaktan çıkmış, zorunlu ihtiyacı olan tarımsal ürünleri ithal eden bir ülke haline gelmiştir. Türkiye'nin önemli bir tarım alanı olan Samsun'un Kızılırmak ve Yeşilırmak deltalarını enerji santrali çöplüğüne çevirmeyelim." dedi.

Samsun Türkiye'nin hava kalitesi en kirli illerinden birisi olduğunu belirten Tekin, Termik santrallerin devreye girdiğinde bacalarından çıkan zararlı partiküllerin hayatı olumsuz etkileyeceğini ve çeşitli hastalıklara neden olacağının altını çizdi. Hayati Tekin, "Enerji karşıtı değiliz ancak yenilebilir enerjinin kullanılması taraftarıyız. Birinci derece tarım arazilerine termik santrallerin yapılmasını doğru bulmuyoruz. Termik santraller insan sağlığına zararlı. Bu durumda birçok kanser olan ve ölen insanlar var. Çevre dostu diye tanıtılan termik santrallerin çevreye ve insan sağlığına zararları var. Milletvekili seçildiğimde Samsun'daki termik santralleri yakından takip edeceğim. Çevrenin ve insan sağlığının yok edilmesine göz yummayacağız." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Termik Santraller, ovalarımızı da, sağlığımızı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER