Terme Ziraat Odası Başkanı: Fındık tarihi rekorunu kıracak


Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu, "Fındığın fiyatı kimseyi rahatsız etmesin, bu fiyatlarla alınan fındık yarın tarihi rekorunu kıracak." dedi.

Fındığın taban fiyatını 9 ila 10 TL den almayı planlayan tüccar şu an fındığı 12-13 TL'den alıyor. Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu "Rekolte tahminleri tutmadı. Türkiye genelinde fındık rekoltesi 500 bin ton civarında olacak. Fiyat da 20.00 TL'yi görecek." diyerek iddialı bir açıklama yaptı.

FİYATLAR 20 TL'Yİ DE GEÇECEK

Çiftçilerden uyanık olmalarını isteyen Karamollaoğlu, şu an da fındık fiyatlarının düşük olduğuna dikkat çekerek çiftçiyi fındığını pazara ihtiyacı kadar indirmesi konusunda uyardı. Karamollaoğlu, "Kim dedi size çiftçinin daldaki fındığını, olmadan Avrupalıya düşük fiyatla satın diye? Şimdi bu oyundan nasıl çıkacağız diye telaş içindesiniz. Siz yıllardır ihracatçı değil komisyoncu oldunuz. Rekolteyi 730 bin ton gösterip fındığı 9-10 TL'den almanın hesabını yaptınız. Ama yanıldınız. Çiftçi bu sefer oyuna gelmeyecek." ifadelerini kullandı.

REKOLTE 500 BİN TONU GEÇMEYECEK

Fındık fiyatı ve rekoltesi üzerinden yapılmak istenen oyunları dile getirdiği için tüccarların sözlü saldırısına uğradığını savunan Karamollaoğlu, şöyle konuştu: "Çiftçimin hakkını kimseye yedirmeyeceğim. Rekolte açıklayanlar, düşük fiyat açıklayanlar görecek ki bu yıl da fındık dolar gibi altın gibi tarihi rekorunu kıracak. Bunu en güzel zaman gösterecek, çiftçiler uyanık olacak ve fındığını hemen satmayacak." CİHAN
<< Önceki Haber Terme Ziraat Odası Başkanı: Fındık tarihi rekorunu kıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER