Terme'nin santral mücadelesi silbaştan


Samsun'un Terme ilçesi Kumcağız, Sancaklı ve Taşlık mahallelerinin kesiştiği alanda santral yapılacak söylentisi ilçede tedirginlik yarattı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Bu konuda daha önce bir sınav verdik gerekirse çok sınavlar vermeye de hazırız." dedi.

Rusya ile yaşanan kriz tırmanmaya devam ederken, elektrik ihtiyacını karşılamak için kullanılan doğalgaz santralleri gündemdeki yerini koruyor. Geçtiğimiz aylarda ilçeye yapılması planlanan bir santral projesi engellenmişti. TİM Avrasya A.Ş. tarafından, ilçenin Kozluk mahallesinde yapımı planlanan 660 MW'lik santralin Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu sürecini, çevreye ve doğaya zarar vereceği gerekçesiyle olumsuz olarak sonlandırılmıştı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Terçep Dönem Başkanı Ali Kondakçı, Terçep Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte konuyu yakından takip ettiklerini duyurdu.

BAŞKAN KUL: GEREKİYORSA YENİDEN MÜCADELEYE HAZIRIZ

İlçenin turizm, ticaret ve tarım kenti olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Kul, ilçede çevre dostu yatırım planlayan tüm kişi ve firmaların yanlarında olduklarını ifade etti. Kömürlü santral konusunda yakın zamanda sınav verdiklerini hatırlatan Kul, "Konunun tarafımıza ulaşmasından sonra Kumcağız, Sancaklı ve Taşlık mahallesi muhtarlarımız ile toplantı yaptık. Arada arazi toplamaya çalışan emlakçıların olduğu söylentileri var. Toplamda 1000 dönümlük bir arazi planlaması yapıldığını duyuyoruz. Bölge halkına petrol rafinerisi yapılacak şeklinde açıklamalarda bulunulmuş. Yatırım planlaması yapan kişi ve şirketleri belediyemize bekliyoruz. Kirli olan her türlü yatırımın karşısında her zaman duracağız. Bu konuda sınav verdik. Gerekirse çok sınavlar vermeye de hazırız." şeklinde konuştu.

Çevre sorunu yaratacak yatırıma tek karış toprak vermeyeceklerini belirten Sancaklı Mahallesi Muhtarı Haydar Aydın, "Samsun'dan emlakçı arkadaşlar geldiler ve buradan 1000 dönüm yer almak istediklerini belirttiler. Petrol rafinerisi kurmak isteyen şirket için arazi almak istediklerini beyan ettiler. Şu ana kadar bölgemizde satın alma olayı yok. Burası yaşadığımız yerler, kesinlikle santral yapılmasına müsaade etmeyiz. Terme Belediye Başkanımız Şenol Kul ve Terçep Yönetim Kurulu üyelerimizle süreci tekrar değerlendireceğiz. Olayın kamuoyunda duyulmasından sonra emlakçılar tarafından yatırımdan vazgeçildiğine dair bilgi verildi. Konuyu takip ediyoruz." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Terme'nin santral mücadelesi silbaştan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER