TEOG'da bu dönem de başarının Fatihleri değişmedi!

MEB tarafından açıklanan TEOG sonuçlarına göre Fatih Okulları yine birinci...

TEOG'da bu dönem de başarının Fatihleri değişmedi!

29 Haziranda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan TEOG Yerleştirme Esas Puanları sonuçlarına göre Fatih Okullarının 18 öğrencisi Türkiye Birincisi oldu.

Yine 2015 TEOG sonuçlarına göre 28 öğrencimiz de sadece 1 yanlışı bulunuyor. Fatih Okullarının 9 kampüsünden 18 Türkiye Birincisi çıkarken, 17 kampüsten toplam 28 öğrencinin sadece 1 yanlışı çıktı.

TEOG 1’de 130 Şampiyon

MEB tarafından açıklanan TEOG sonuçlarına göre 130 öğrencimiz tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye Şampiyonluğuna oturdu. Yine 2015 TEOG sonuçlarına göre 133 öğrencimiz de sadece 1 yanlış yaptı. 8. sınıftaki 1,5 milyon öğrencinin girdiği TEOG sınavı sonuçları açıklandı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı olan TEOG’da öğrencilerin aldığı puanlar, ortaöğretim başarı puanlarına eklenerek liselere girişte büyük rol oynuyor. Sonuçları, 100 tam puan üzerinden değerlendirilen TEOG’da öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacak. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyip e-Okul sistemine işlenecek.

2015 LYS’de ilk yüzde 53 derece

ÖSYM tarafından 30 Haziran’da açıklanan 2015-LYS sonuçlarına göre İstinye Fatih Fen Lisesi öğrencisi Hakkı İsmail Korkmaz Türkiye 5’incisi olurken, 7 liseden 45 öğrenci dereceye girdi. Türkiye 5.si çıkaran Fatih Okulları ilk 100 arasına da 53 derece çıkarmayı başardı. İlk yüzde 53 derece çıkaran Fatih Okulları her yıl artan başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Fatihli öğrenciler 2015 YGS’de ilk yüzde 22 derece çıkarmışlardı.

Uluslararası Infomatrix Bilişim Olimpiyatlarından 12 Madalya

Fatihli öğrenciler, Romanya’daki Infomatrix Bilişim Olimpiyatları finalinde 4 Dünya Birinciliği, 2 Dünya ikinciliği ve 6 Dünya Üçüncülüğü kazandı. Türkiye ülke olarak, 7 altın, 11 gümüş ve toplamda 65 madalyayla takım halinde üçüncü oldu.

19. Balkan Matematik Olimpiyatlarının Fatihi: M. Ali Yıldırım

24-29 Haziran tarihleri arasında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen 19. Genç Balkan Matematik Olimpiyatları’nın şampiyonu Fatih Okulları öğrencisi oldu.  İstanbul Fatih Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Ali Yıldırım tüm soruları doğru cevaplayarak 40 Tam Puanla Balkan Matematik Olimpiyatları şampiyonu oldu. İstanbul Fatih Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencisi olan Yıldırım, sorularda hiç yanlış yapmadan altın madalyayı almaya hak kazandı. M. Ali Yıldırım 29 Haziran Pazartesi günü Belgrad’da düzenlenen ödül töreni ile madalyasını aldı. 

Balkan Bilgisayar Olimpiyatlarından Gümüş Madalya

Bulgaristan’da yapılan 23.Balkan Bilgisayar Olimpiyatları’nda Fatih Okulları öğrencisi Abdullah Enes ÖNCÜ Gümüş madalya kazandı. Bulgaristan’da bu yıl 23. kez yapılan Balkan Bilgisayar Olimpiyatları’nda İstanbul Fatih Fen Lisesi öğrencisi dünya ikinciliği elde etti. Ülkemizi yurt dışında gururla temsil eden Öncü’nün başarıları göz dolduruyor.

Enes, Ülkemizi Temsil Eden Bilim Olimpiyat Takımında

Öncü, TÜBİTAK tarafından oluşturulan ve ülkemizi uluslararası bilim olimpiyatlarında temsil eden Milli Takımda yer alıyor. Uzun bir süreçten sonra milli takıma seçildiklerini belirten Abdullah Enes ÖNCÜ, "Madalya almak çok güzel ama en güzel duygu ülkemizi başarıyla temsil etmek ve bayrağımızı dalgalandırmaktı." şeklinde konuştu. 

 Olimpiyat Başarıları Üniversiteye Girişte Büyük Avantaj Sağlıyor

Olimpiyat başarılarının üniversiteye girişte de önemli bir avantaj olduğunu hatırlatan Fatih Eğitim Kurumları Olimpiyat Koordinatörü Erdal Korkmaz, "Fatih Okulları Türkiye'de olimpiyatların tartışmasız en güçlü ekiplerinden. Öğrencilerimiz yoğun bir çalışma sonrasında Matematik, Biyoloji ve Bilgisayar Milli Takımlarında başarı ile ülkemizi temsil ettiler. Bu madalya onlara aynı zaman da üniversitenin de kapısını açtı. İstedikleri üniversiteye sınavsız bir biçimde girme imkânı elde ettiler" şeklinde konuştu. 

Ülkelerarası Bilim Olimpiyatları Temmuz’da

Her yıl Temmuz ayı içerisinde yapılan uluslararası bilim olimpiyatlarına ülkemizden TÜBİTAK tarafından seçilen öğrencilerden oluşan milli takımlar katılır. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve bilgisayar alanlarında düzenlenen olimpiyatlara her yıl farklı ülkeler ev sahipliği yapar. Milli takımda olan öğrencilerin ulusal kategoride de pek çok başarısı olduğunu belirten Korkmaz, "Olimpiyat takımlarında yarışmak isteyen bir çok öğrenci Fatih'te okuyor. Geçen yılki Bilgisayar Olimpiyat Milli Takımı'na giren 4 öğrencinin üçü Fatih öğrencisi. Diğer bir takımın 6 öğrencisinden 3’ü Fatihliydi. Bu da ayrı bir başarıdır. " dedi.

<< Önceki Haber TEOG'da bu dönem de başarının Fatihleri değişmedi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER