TEOG öğrencilerinin gözü kulağı bu haberde!

Özel öğretim kurslarının sadece üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik olması TEOG için gün sayan öğrencilerin kabusu oldu. TEOG öğrencilerinin gözü kulağı gelecek iyi bir haberde...

TEOG öğrencilerinin gözü kulağı bu haberde!

MEB takvimine göre, birinci dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nın ilk ortak sınavı 25-26 Kasım 2015, ikinci dönem sınavları ise 27-28 Nisan 2016’da gerçekleşecek. Ancak iyi bir ortaöğretime geçmek isteyen öğrencilerin sınava nerede hazırlanacağı ise kesinlik kazanmadı.

Bakanlığın dershanelerin yerine getirmeye çalıştığı özel öğretim kurslarının TEOG öğrencilerini kapsamadığını anlatan PAK Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Kayışkıran, kişilerin çıkmazda olduğunu dile getirdi.  Kayışkıran, “TEOG öğrencileri mağdur. Dershaneleri kapatıyorlar tamam ama dışarı bıraktıkları bir öğrenci grubu var. Onlar ne olacak? Veliler ve çocuklar şaşırmış durumda, kaderlerine terk edildiler” dedi.

KAOS KAPIDA

Bu öğrencilerin başarı durumunun takip edilemeyeceğini vurgulayan Kayışkıran,  yeni bir TEOG kaosunun geldiğini belirterek, “Okullarda bile bu grup için kurs yok. Çocuklar sınav için iyi bir eğitim alamayacak. Bakanlık istediği gençliği yetiştiremiyor.  Sınavda başarısız olanların sayıları artacak. Sürekli şikâyetler geliyor. ‘Ne yapacağız şimdi’ diye arayanlara yetişmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

TAZMİNAT DAVALARI AÇILIYOR

PAK Eğitim İş Hukuk Müşaviri Mehmet Kasap, “Bakanlığa inanılmaz bir dava yoğunluğu var. Dönüşümden zarar görenler, öğretmenler çalışma hakkı, veliler ise eğitim öğretim hakları engellendiği için tazminat davaları açıyor.

Tüm bunlar bakanlığı yüklü bir tazminatla baş başa bırakacak” ifadesini kullandı. Bakanlığın da davalara merkezden yetişemediğini, illerdeki hukuk büroları ile anlaştığını hatırlattı.

SIFIR ÇEKENLER ARTACAK

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, öğrencilerin bakanlık eliyle kaçak eğitime sürüklendiğini dile getirdi. Sınava hazırlanmanın önemine dikkat çeken Karaca, sıkıntının bir çan önce çözülmesini istedi. Karaca, “Zaten her yıl bir TEOG skandalı yaşanıyor. Bu sene de herhalde sıfır çekenlerin sayısındaki fazlalık olacak. Yazık bu çocuklara. Sınava hazırlanacak yerlerin bir an önce belirlenmesi lazım. Yoksa bir gençlik heba olacak” dedi.

BUGÜN
<< Önceki Haber TEOG öğrencilerinin gözü kulağı bu haberde! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER