Teminat döviz depo limitleri 7 Ocak'ta yükseliyor


Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) teminat döviz depo limitlerinin 7 Ocak 2016 tarihinden itibaren artıracak. Buna göre limitler; 3 milyar dolardan 3,6 milyar dolara, 900 milyon Euro'dan da 1,8 milyar Euro'ya yükselecek.

Merkez Bankası'ndan teminat döviz depo limitlerine ilişkin yapılan açıklamada, "9 Aralık 2015 tarihinde duyurulan 2016 yılına ilişkin Para ve Kur Politikası metninin 20. maddesinde 'Döviz depolarının teminata verilmesi imkanı ile ilgili uygulama esaslarında yapılan değişikliklerle bankaların piyasa ile yaptıkları para takası (swap) ihtiyacının bir miktar azaldığının değerlendirildiği; önümüzdeki dönemde bu imkanın kullanım oranlarının ve bankalara tanınan limitlerin artması sonucunda bu ihtiyacın daha da azaltılmasının mümkün olduğu' ifade edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu limitlerin 7 Ocak 2016 tarihinden itibaren 3 milyar dolardan 3,6 milyar dolara ve 900 milyon Euro'dan 1,8 milyar Euro'ya yükseltildiği belirtilerek, limitlerde yeni bir değişiklik olması durumunda, söz konusu değişikliğin bir iş günü önce Anadolu Ajansı DV006, Reuters CBTJ ve Bloomberg CBT sayfalarında ilan edileceği aktarıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Teminat döviz depo limitleri 7 Ocak'ta yükseliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER