iOS'a MS Office müjdesi!

iPhone kullanıcılarının uzun zamandır bekledikleri haber, nihayet geldi.

iOS'a MS Office müjdesi!

iOS kullanıcılarının en çok eksikliğini çektiği programlardan birisi olan Office, sonunda iPhone sahiplerinin kullanımına açıldı. Apple Store üzerinden, tüm iPhone kullanıcılarına sunulan paket sayesinde, artık bu platformda da dosya oluşturmak, okumak ve üzerinde oynama yapmak mümkün...

MS Office'in iOS sürümü, beraberinde Powerpoint, Excel ve Word'ü getiriyor. Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre paket, Windows Phone için üretilen Office Mobile'a olabildiğince 'benzerlik' gösteriyor. Yine de pakete OneNote ve Outlook gibi diğer uygulamalar dahil değil. Fakat OneNote'un tek başına bir iPhone uygulaması bulunmakta ve Outlook Mobile ise uzun bir süredir sadece Windows Phone işletim sistemine ait.

Apple kullanıcılarının en büyük endişesi olan uyum sorunuysa, Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre kesinlikle söz konusu olmayacak. Özellikle daha büyük bir ekranda hazırlanan belgeler, iPhone ekranında sorunsuz bir şekilde açılabilecek. Diğer taraftan, Office Mobile şimdilik iPad için kullanıma açılmayacak. Firmanın yaptığı açıklamada en çok üzerinde durduğu nokta, an itibarı ile Office Web uygulamalarının iPad üzerinde kullanılabiliyor olması oldu.

iPhone için kullanıma açılan ve yıllık aboneliğe olanak tanıyan Office Mobile, şimdilik sadece Amerika'daki iPhone sahiplerinin kullanımına açılmış durumda. Fakat Microsoft kısa süre içerisinde uygulamayı tüm dünya ile paylaşacağının altını çiziyor.

<< Önceki Haber iOS'a MS Office müjdesi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER