Yılda 378 milyon kişi siber suç kurbanı

Siber suçların yol açtığı yıllık zararların, 2012 Londra Olimpiyatları bütçesinin 10 katı olduğu kaydedildi.

Yılda 378 milyon kişi siber suç kurbanı

Siber suçların yol açtığı yıllık zararların, 2012 Londra Olimpiyatları bütçesinin 10 katı yani 113 milyar dolar olduğu kaydedildi. Ayrıca, yılda 378 milyon kişi siber suç kurbanı oluyor.

Uluslararası Strateji Araştırmalar Kurumu (USAK) dergisinde yayınlanan ‘Siber Dünya’ başlıklı özel dosyadaki bilgilere göre; bugün itibariyle dünyada 2,9 milyar internet ve 6,5 milyar aktif cep telefonu, 2,3 milyar mobil internet kullanıcısı bulunduğu belirtildi. Siber suçların yol açtığı yıllık zararların, 2012 Londra Olimpiyatları bütçesinin 10 katı yani 113 milyar dolar olduğuna dikkat çekilen çalışma, son 4 yıl içerisinde siber suçların oranı yüzde 78 artarken, bunların yüzde 59’unun dolandırıcılık ve hırsızlık oluşturduğuna dikkat çekiyor. Yılda 378 milyon kişi siber suç kurbanı oluyor; yani saniyede bir kişi siber suç ile karşı karşıya kalıyor.

SİBER TERÖRİZM

Dosyada, siber terörizm konusuna da dikkat çekilerek, bu konuda uzman olan bilim adamlarının görüşlerine yer verildi. Siber terörizmin tanımının zor bir kavram olduğuna dikkat çeken uzmanlar, siber saldırılara karşı savunma sistemleri geliştirmenin giderek zorlaştığını vurguladı. Siber dünyanın sunduğu fırsatlar kadar tehditlerin de arttığına işaret ediliyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Yılda 378 milyon kişi siber suç kurbanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER