Ve sonunda bu soruna da çözüm bulundu!

Saç telinden bin kat daha ince formül içeren nanoteknoloji kaplamalar, cihazlarda "sıvı teması" sorununu ortadan kaldırıyor.

Ve sonunda bu soruna da çözüm bulundu!

ABD'de akıllı telefonlar ve  tablet bilgisayarlar için geliştirilen saç telinden bin kat daha ince formül içeren nanoteknoloji kaplamalar, cihazlarda "sıvı teması" sorununu ortadan  kaldırıyor. Yaklaşık 45 dakikalık işleminden geçirilen cihazlar, ömürleri boyunca  çeşitli sıvılara karşı korunmuş oluyor.

Liquipel Türkiye İcra Kurulu Üyesi Türker Ergün, yaptığı  açıklamada, cihazları sıvı temasına karşı koruyan teknolojinin dünyada çok yeni  olduğunu belirterek, bu teknolojinin dünyanın gelişmiş birçok ülkesiyle aynı  dönemlerde Türkiye'de uygulanmaya başladığını söyledi.

Rakipsiz olarak nitelendirdiği uygulamanın, ABD'de birçok teknoloji  ödülüne değer görüldüğünü ifade eden Ergün, cep telefonlarının yaklaşık yüzde 30  ila 35'inin sıvı temasına maruz kaldığının saptandığını, söz konusu uygulamanın  sıvı teması sorununu ortadan kaldırdığını dile getirdi.

Kaplanacak cihazların vakum yöntemiyle içerisindeki havası alınan özel  bir makineye konulduğunu anlatan Ergün, "Burada yaklaşık 45 dakika süren işlemin  ardından, cihazların iç ve dış kısmı saç telinden bin kat daha ince formülle  kaplanıyor. Şuanda akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlara uygulanan bu  teknoloji, ileri ki dönemlerde dizüstü bilgisayarlar başta olmak üzere diğer  küçük boyutlu elektronik cihazlara da uygulanacak" dedi.

Uygulamanın cihazın ömrü boyunca geçerli olduğunu, buna rağmen bozulan  cihazların yetkili servise tamir edilmesinin ve tamiri mümkün olmayan cihazların  ise yenisiyle değiştirilmesinin garanti edildiğini vurgulayan Ergün, yinede  uygulamanın "tamamen su geçirmez" olarak nitelendirilmeyeceğini, "suya karşı  koruma" ifadelerinin daha doğru olacağını söyledi.

Türker Ergün, uygulamanın yaklaşık 1 aydır Türkiye'de olmasına karşın  büyük bir talep gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:
"Gerek akıllı telefonlar, gerekse de tablet bilgisayarlar günlük  yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Adeta elimiz kolumuz gibi olan  bu cihazların sıvı ile temas etmesi çoğu zaman ömürlerini tamamlamaları anlamına  geliyor. İnsanlar bu cihazlarında sıvı teması sorunu ortadan kaldırmak  istedikleri için yoğun olarak bize başvuruyorlar."

 Nano kaplamaların akıllı telefonlar için 120, tablet bilgisayarlar için  ise 155 liralık bedel karşılığında uygulandığını bildiren Ergün, bir GSM  şirketiyle yapılan anlaşma sayesinde uygulamanın kısa sürede tüm Türkiye'ye  yayılacağını kaydetti.
<< Önceki Haber Ve sonunda bu soruna da çözüm bulundu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER