Türk girişimcilerden müthiş bir oyun

Kraker Games adı ile çıkan 'Birdball' oyununu Google Play den ücretsiz indirip oynayabilirsiniz.

Yerli oyun birdball

Son günlerin en gözde oyunu olan 'flappy' tarzı oyunlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu kez ülkemizden genç yeteneklerin girişimi ile yüzde yüz yerli, emsallerine nazaran çok daha görsel ve eğlenceli bir, oyun üretildi.

Kraker Games adı ile çıkan Birdball' adlı oyunu Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google Play'den ücretsiz indirip oynayabilirsiniz. Yakında Apple Store'da da yayında olacak olan oyunun kısa süre içerisinde Windows Phone store'da da yer bulması bekleniyor.

'Birdball' karakteri aslında bir bir kısa film karakteri. Kısa film festivallerine gönderileceği için yayınlanmadı. Ancak yapımcıları oyununu piyasaya sunmada bir mahsur görmedi ve piyasadaki yerini aldı. Yapımcılarının müsait vakitlerinde uğraşarak 6 ay gibi bir sürede tasarım çalışmaları ve programlamasını bitirdiği oyunun görselleri emsallerinden çok daha şık ve heyecan verici.


Flappy tarzı oyunların internet ortamında ücretsiz açık kodları mevcut fakat yapımcılar animasyon ve mekan olarak farklılıklar yaptığı için  'Unity' programında sıfırdan hazırlamış. Tasarım ve teknik anlamda sadece 3 kişinin çalıştığı oyunun müziklerini ise aynı zamanda 'Birdball' kısa filminin müziklerini de besteleyen Kanadalı müzisyen Arun Sol hazırladı.


Kraker Games'in ilk oyunu olduğu için teknik olarak basit bir tarz tercih edilmiş. Fakat yapımcılar hemen eklemeyi de ihmal etmiyor "Bundan sonra çıkaracağımız oyunlar daha detaylı ve gelişmiş olacak şekilde çalışıyoruz."

Bird Ball'u Google Play'den indirmek için tıklayın.


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Türk girişimcilerden müthiş bir oyun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER