'Sunucularımızı hükümete açmadık'

Obama'yı zor durumda bırakan skandal, teknoloji dünyasını da karıştırdı.

'Sunucularımızı hükümete açmadık'

ABD’de birkaç hafta önce patlak veren telekulak skandalının ardından, milyonlarca kişinin cep telefonu kayıtlarının toplandığının ortaya çıkmasıyla tartışmalar teknoloji dünyasına sıçradı. Apple, Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google ve Facebook’un aralarında bulunduğu dev şirketler, ‘hiçbir hükümet kurumunun sunucularındaki bilgilere erişiminin bulunmadığını’ açıkladı.

İddialar üzerine ilk açıklamayı yapan Google, ‘hükümet için hiçbir zaman açık bir arka kapı bırakmadıklarını’ belirtti. Microsoft ise ‘gönüllü olarak hükümetle bilgi paylaşımında bulunmadıklarını, sadece belli talepler karşılığında bilgi sunduklarını’ ifade etti.

Konu hakkında açıklama yapan Apple’ın sözcüsü Steve Dowling ise “PRISM programı hakkında bilgimiz var. Ancak hiçbir kurum için sunucularıma doğrudan erişim sağlamadığımız gibi, sunuculardan bilgi alınması için mahkeme kararı gerekmektedir” dedi. Reuters’ın verdiği bilgiye göre Apple, ‘NSA-FBI veri toplama programına katılıp katılmadığına yönelik iddiaları’ cevapsız bıraktı. 

PRSIM programında yer alıp almadığı iddialarına cevap veren bir diğer şirket de Facebook oldu. Facebook’un güvenlik şefi Joe Sullivan, “hiçbir devlet kurumuna sunucularımıza doğrudan erişim imkanı vermiyoruz. Facebook’tan spesifik bireyler hakkında bilgi talep edildiğinde, bu talebin yasalarla uyumluluğunu dikkatle inceliyor ve sadece yasalarca belirtildiği ölçüde bilgi paylaşıyoruz” dedi.

Yahoo!’da, ‘kullanıcıların mahremiyetinin çok ciddiye aldıkları bir husus olduğunu ve sistemlerine, ağlarına veya sunucularına doğrudan erişim izni vermediklerini’ belirtti.

<< Önceki Haber 'Sunucularımızı hükümete açmadık' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER