Savaş yeni başlıyor

Akıllı telefon piyasasının devleri arasında rekabet hız kesmiyor

Savaş yeni başlıyor

Akıllı telefonların şarj sorunu çözülemiyor. Bugün tanıtılacak iPhone 6’nın şarj kapasitesinin sınırlı ölçüde artacak olması beklentileri karşılamazken, yeni nesil akıllı telefonlarda batarya sorununu çözen kazanacak

Akıllı telefon üreticileri yeni modellerini art arda tüketicilere sunarken şarj sorunu bir türlü çözülemiyor. 10’dan fazla akıllı telefonun tanıtılacağı eylül ayında tüm akıllı telefon üreticileri son kozlarını bataryada oynayacak. Apple’dan Samsung’a kadar hemen hemen tüm üreticiler, bataryaların şarj ömrünü belirleyen ‘miliamper/saat’ (mAH) kapasitesini arttıracak. Ancak bu artışıyla şarj sorunu bitmeyecek ve kullanıcıların şarj cihazlarına mahkum olmaya devam edecek.

EN FAZLA 1 SAAT

Apple, iPhone 5S’te yer alan ve kullanıcılara yetmeyen 1560 mAh’lık bataryayı iPhone 6’da 1900 mAh’ya çıkacak. Artışı sıradan bir kullanıcının günlük şarjını en fazla 1 saat uzatacak. 10 saatlik konuşma süresiyse 11 saate kadar çıkabilecek. Öte yandan Apple’ın ‘phablet’ segmentindeki ilk modeli 5.5 inçlik ekrana sahip olan diğer bir iPhone 6 modelindeyse 2915 mAh’lik batarya bulunacak. Diğer akıllı telefon üreticileri de batarya kapasitesi için harekete geçti. Samsung, ‘phablet’ segmentinin yeni temsilcisi olacak Note 4’ün batarya kapasitesini 3300 mAh’ye kadar çıkaracak. Geçen aylarda tanıtılan LG’nin G3 modeliyse batarya kapasitesi konusunda en iddialı modeller arasında. G3 modelinde 3000 mAh batarya bulunuyor. Sony Xperia Z2 modeliyse batarya kapasitesi konusunda üst sıralarda yer alıyor.

HÜRRİYET
<< Önceki Haber Savaş yeni başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER