Mark Zuckerberg'ten internete ilginç öneri

Zuckerberg, temel internet hizmetleriyle ile herkesi şaşırtan bir öneride bulundu.

Mark Zuckerberg'ten internete ilginç öneri

Mark Zuckerberg, WhatsApp’ı yalnızca bir şirket olarak düşünerek 19 milyarlık fiyatını konuşmanın anlamsız olduğu söyledi.

 Zuckerberg, “Dünyada yarım milyar insanın kullandığı çok az servis var ve WhatsApp da bunlardan biri. Bu satın almadaki amacımız daha fazla insanın birbirleriyle iletişimini sağlamak” dedi. Öte yandan kongrede Facebook, WhatsApp’a sesli iletişim özelliği geleceğini duyurdu.

Sadece kapsamak yetmez

Gelişmekte olan ve henüz az gelişmiş ülkelere bakıldığında internete bağlanma oranlarının düşük olmasının ilk nedeni olarak bağlantı ücretlerini gördüklerini ifade eden Zuckerberg, bu durumun değişmesi için öncelikle temel internet hizmetinin ucuzlaması ve hatta bedava hale gelmesi gerektiğini belirtti. Zuckerberg bu konuda şu bilgiyi verdi: “İnsanların yüzde 80’i 3G ve 4G gibi geniş bant kapsama alanı içinde olmalarına rağmen internete bağlı değiller. Burada ekonomik nedenleri ilk sıraya koymak gerekir.”

911 gibi olmalı

Bugün'ün haberine göre,ABD’nin ünlü acil durum çağrı merkezinden örnek veren Zuckerberg, “Herkes nasıl 911’i arayıp ihtiyaç duyduğu temel yardımı alabiliyorsa, internetin de böyle olmasını istiyoruz. Facebook, Wikipedia, WhatsApp gibi sosyal medya kanallarını kullanmak kolay olmalı. Kafamızdaki fikrin temeli genellikle yazı tabanlı bir internet erişimi” dedi.

Bilgileri paylaşmıyoruz

Özellikle son dönemde gündeme gelen, NSA gibi devlet kurumlarının kişisel bilgilere eriştiği yönündeki haberlere karşılık Zuckerberg, “Devletlerin insanları korumak gibi bir görevi var elbette. Ancak korkulduğu düzeyde bir paylaşım söz konusu değil. Milyonlarca insanın bilgisini paylaşmıyoruz” dedi.
<< Önceki Haber Mark Zuckerberg'ten internete ilginç öneri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER