İşte o an!

Google Başkanı, ilk kez gittiği Kuzey Kore'de bir an duraksadı ve bu görüntüyü fotoğraflamadan edemedi.

İşte o an!

Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google başkanı Eric Schmidt'in daha başlamadan tartışmalara sebep olan Kuzey Kore ziyareti gerçekleşti. İnternet erişimin kısıtlı olduğu ülkede temaslarda bulunan Schmidt'e New Mexico Valisi Bill Richardson'un da eşlik ediyor. 

Ziyaret kapsamında Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da bulunan Kim Il Sung Üniversitesi'ne uğrayan ve öğrencilerin Google ve Wikipedia'dan nasıl kullandıklarıyla tanışan Google'ın patronu okul gezisi sırasında ilginç de bir an yaşadı. 

Oldukça fakir olan ve bütçesinin büyük bölümünü savunma harcamalarına ayıran Kuzey Kore'de internet erişimi sadece bazı merkezlerden gerçekleştirilirken bunlardan 'en dünyaya ilan edilebilir, en iftiharlık olarak görüleni' üniversitedeki laboratuvarda bulunan bilgisayarlardan gerçekleşiyor. İşte bu bilgisayarların görüntüsü Schmidt'in oldukça dikkatini çekti.

Gezi boyunca elinde fotoğraf makinesiyle her ânı görüntüleyen milyarder işadamı, sergilenen bilgisayarlardan bir hatıra fotoğrafı almayı ihmal etmedi.

Eric Schmidt Kuzey Kore

Kuzey Kore'nin kontrollü şeffaflaşma, dışa açılma politikası çerçevesinde gerçekleşen ziyaret  ABD'de oldukça eleştiriliyor. Kuzey Kore ise, ziyaretle dünyada internet konusunda en kısıtlayıcı ülkelerinden biri olsa da üniversite çalışanlarına 2010 yılından bu yana laboratuvardan ağa bağlanma izni verdiğinin ilan edilmesini ve bunu Dünyanın  en büyük internet girişiminin başkanı aracılığıyla yapılmasını istiyor.
Eric Schmidt ise kendisini Kuzey Kore’ye getirenin ne olduğu konusunda sessizliğini hala sürdürüyor. 



Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER