İşte en yeni modeller

Motor Show 2006'daki 52 yeni modelden birkaçı... Otomotiv dünyasının kalbi, önümüzdeki hafta Fransa'nın Paris şehrinde düzenlenecek 2006 Paris Otomobil Fuarı'nda atacak.

İşte en yeni modeller

Otomotiv üreticilerinin ilgi çekici konsept (seri üretime geçebilecek örnek) otomobillerini ve yeni modellerini barındıran standları, 30 Eylül-15 Ekim 2006 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarın basın tanıtım günleri ise 28-29 Eylül'de yapılacak. İki yılda bir düzenlenen Paris Otomobil Fuarı'nı 2004'te 98 ülkeden 11 bin gazeteci ve 1.5 milyon otomobil meraklısı ziyaret etmişti. Fuarda 30 ülkeden 500 marka sergilenirken 60 otomobilin dünya prömiyeri gerçekleştirilmişti. Bu yıl ise sekiz salonda yapılacak fuara 1.8 milyon kişinin katılması bekleniyor. Otomobil hastası ABD'lilerin Detroit Fuarı ya da Almanların Frankfurt Fuarı, Paris Otomobil Fuarı'nın yakaladığı ziyaretçi rekorunu kıramıyor. 'Paris Motor Show 2006'da sergilenecek 52 yeni modelden bazıları şöyle: Citroen C-Metisse
Fransız üretici Citroen, bu yıl fuarda konsept aracı C-Metisse ve C4 Picasso'yu sergileyecek.
Yukarı doğru açılan 'martı' kapıları olan dört kişilik C-Metisse, hibrid motora sahip. Araçta bulunan V6 HDI dizel motor ön, elektrik motorları ise arka tekerlekleri itiyor. 100 kilometreye 6.2 saniyede çıkan aracın son hızı ise 250 kilometre. Yedi kişilik kapasiteye çıkarılan C4 Picasso da ekim sonunda piyasaya çıkacak.

Peugeot 908 RC
Peugeot, konsepti 207 CC ve seri üretime geçecek limuzini 908 RC ile görücüye çıkıyor. 5.12 metre uzunluğa sahip dev araçta V12 tipi bir motor bulunuyor. 207 CC'nin hidrojenle çalışan motoru ise 27 beygir gücünde. Otomobilin ismi de temiz anlamına gelen 'Epure' olarak konulmuş.
130 kilometre hız yapabilen aracın ekzozundan sadece subuharı çıkıyor.

Volkswagen Iroc
Volkswagen efsane modeli Scirocco'nun modern yorumu Iroc'u fuarda görücüye çıkarıyor. Konsept otomobil iki yıl içinde seri olarak üretilecek. Otomobilin motorunun 120 ile 210 beygir olması planlanıyor. Volkswagen'in sergileyeceği diğer araçları ise Cross Golf, makyajlı Touran ve Touareg olacak.

Honda Civic Type-R
Honda, iki yeni modeli CR-V ve yüksek performanslı Civic Type R'ın dünya lansmanını yapıyor. Fuarda 2007 Model FR-V 1.8 litre benzinli motoru da görmek mümkün olacak. Üçüncü nesil CR-V, SUV sınıfında ilk kez 'uyarlanabilir hız sabitleyici' (ACC) ve 'çarpışma hafifletici fren sistemi' (CMBS) gibi iki gelişmiş teknolojiye sahip.

Toyota Yaris TS
Yeni Toyota Yaris TS ve güçlendirilmiş motoruyla Hilux 3.0 D-4D, fuarda Toyota standında görücüye çıkıyor. 132 beygir gücünde 1.8 litrelik Dual VVT-i motoru bulunan Yaris TS'nin 2007 başında pazara sunulması bekleniyor. 171 beygir güç üreten 3.0 litrelik motora sahip Hilux ise bu yılın son çeyreğinde Türkiye'de olacak.

Audi S3
Audi'nin S3 modelinin ikinci nesli nihayet gün ışığına çıktı. Fuarda global tanıtımı yapılacak 265 beygirlik dört tekerlekten çekişli Audi S3, kasımdan itibaren Türkiye'ye de ithal edilmeye başlanacak. Sadece üç kapılı üretilecek yeni S3, A3 model ailesinin dinamik genel tasarımına sahip.

Suzuki Splash
Gençlere hitap etmesi beklenen Splash'in uzunluğu 3.78 metre. Araçta gücü henüz açıklanmayan 1.2 litrelik bir motor bulunacak. Dört ileri şanzımana sahip olacak Splash'ta önden çekiş sistemi kullanılmış.
Suzuki'nin fuarda sergileyeceği bir diğer model ise Swift Sport.

Renault Nepta
Renault'nun yeni konsepti Nepta, dört koltuklu cabriolet bir model. Nepta'nın 'kelebek' kapılarında elektronik engel algılayıcıları ve parmakların sıkışmasını önleyici bir sistem var.
3.5 litrelik V6 motora sahip Nepta, 420 beygirlik gücüyle 100 kilometreye 4.9 saniyede çıkıyor. Renault'nun ikinci yeniliği ise yeni Twingo hakkında ipuçları verecek bir konsept araç. 2007 sonunda piyasaya çıkması beklenen aracın motor gücü 100 beygire kadar çıkacak.

Alfa Romeo 8C Competizione
Alfa Romeo 2006 Paris Otomobil Fuarı'nda 8C Competizione isimli otomobilinin dünya galasını yapacak. Gelecek yıl kasımda banttan inmesi beklenen araçtan yalnızca 500 adet üretilecek. Karoseri karbondan üretilen otomobildeki Maserati'den alınmış V8 motor, 400 beygir güç üretiyor. İki kişilik otomobilin fiyatının 125 bin avro olması bekleniyor.
Alfa standında Alfa 147 Q2, Alfa Spider, Alfa Brera ve Alfa 159 Sportwagon da bulunacak. Fiat ise fuarda Panda'nın 100 beygirlik versiyonunu tanıtacak. RADİKAL
<< Önceki Haber İşte en yeni modeller Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER