İlk iPhone tasarımı buymuş

iPhone için 2005 yılında yapılan ilk prototip tasarımlar basına sızdırıldı. Görüntüler şimdiki Apple cihazlarıyla karşılaştırıldığında hayrete düşürüyor

İlk iPhone tasarımı buymuş

iPhone’un yıllarca gözlerden uzak kalan ilk prototipine ait fotoğraflar yıllar sonra internete sızdırıldı. Adının gizli tutulmasını isteyen eski bir Apple çalışanının, Ars Technica sitesine verdiği prototip, bir iPhone değil, iPad havası veriyor.

Dikdörtgen ekranıyla soru işaretleri doğuran prototip, Apple’ın iPhone’dan önce iPad fikrine odaklanmış olabileceği fikrini doğuruyor. 12,7x17,8 cm ölçülerindeki ekran, bu haliyle 13,4x19,9 cm ölçülerindeki iPad mini’yi akıllara getiriyor.

Prototip, altı iPad Mini’yi içine alacak kadar, yani 5 cm kalınlığında. Ars Techinca, bu kalınlığın, iPhone’un bugün sahip olduğu tüm girişleri bulundurmasını sağlamak için düşünüldüğünü belirti.

ArsTechnica, cihazın bir prototip olduğunu belirtirken, Venture Beat sitesi, her türlü bağlantıya sahip olmasından dolayı prototipin bir geliştirme kiti görünümü sergilediğine dikkat çekti.

USB, ETHERNET GİRİŞİ

iPhone prototipinin bağlantı yerleriyle kalınlığı arasındaki doğru orantı, bugün tüketicilerin bir telefonda bulunmasını beklemeyeceği özelliklerden kaynaklanıyor.

Prototipte, USB, Ethernet ve seri port yer alıyor. Ars Technica, bu tasarımın, mühendislik ekibine prototip üzerinde olabildiğince kolay çalışma imkanı vermesi için düşünüldüğünü belirtti. Mühendisler, büyük ekran üzerinden yaptıkları çalışmaları da kolayca gözlemleyebiliyordu.

İlk iPhone tasarımı prototipi

arstechnica.com / ntv

<< Önceki Haber İlk iPhone tasarımı buymuş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER