HTC ile Apple arasında 'sıvı metal' yarışı

İddialar doğru ise HTC, ceplerinde bu "müthiş" maddeyi kullanarak Apple'a fark atmaya çalışacak!

HTC ile Apple arasında 'sıvı metal' yarışı

Akıllı telefon kasalarında kullanılan plastik, cam ve alüminyum gibi materyallere bir yenisi ekleniyor: Sıvı metal. Adının sıvı metal -liquid metal- olması akla Terminator 2'nin unutulmaz T1000 karakterini getirse de sıvı metal aslında nikel, bakır, zirkonyum ve diğer bazı metallerin karışımından oluşan katı bir alaşım. Sıvı metali farklı kılan ise neredeyse bir cam yüzeyi kadar düz bir şekil verilebilmesi, hafifliği ve dayanıklılığı.

Digitimes web sitesinde yer alan bir habere göre, bazı ürünlerinde seramik ve alüminyum gibi akıllı telefonlarda pek de rastlanmayan materyallere yer veren HTC, sıvı metal kasalı bir telefonu bu sene içerisinde piyasaya sürmek üzere çalışmalarını son hızla sürdürüyor. Tayvanlı firmanın yine Tayvanlı kasa üreticisi Jabon ile işbirliğine gittiğine yer verilen haberin gerçekleşmesi halinde HTC, yeni nesil iPhone modelleri için sıvı metal üzerinde geçen seneden beri çalıştığı bilinen Apple'dan önce sıvı metal kasalı bir telefonu piyasaya sürebilir.

Apple, sıvı metalin mucidi kabul edilen ABD'de yaşayan Türk bilim adamı Dr. Atakan Peker'den teknolojinin münhasır kullanım haklarını 2014 yılı Şubat ayına almış durumda.

(chip.com.tr)
<< Önceki Haber HTC ile Apple arasında 'sıvı metal' yarışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER