Güçlendirilmiş yeni nesil Nexus 7 ortaya çıktı

Google ve Asus'un merakla beklenen tableti ilk defa göründü.

Güçlendirilmiş yeni nesil Nexus 7 ortaya çıktı

Geçtiğimiz günlerde FCC onayından geçen ve bu sayede varlığı resmi olarak teyit edilen yeni nesil Nexus, Bluetooth SIG sertifikası alırken ardından bir de sızıntı bıraktı. Söz konusu görsel ufak boyutlarda ancak yine de tasarım noktasında bazı değerlendirmeler yapmamıza olanak sağlıyor. Tablette yine ön kameranın yer alacağı netleşirken, tasarım çizgileri ise birinci nesil Nexus 7 ile benzerlikler göstermekte. Sızıntıda elde edilen en önemli gelişme ise cihazda yer bulacak işlemcinin ortaya çıkması oldu.

Şu ana kadar dört çekirdekli Qualcomm S4 Pro işlemcisinin yer alacağı bildirilen tablette, Galaxy S4, HTC One ve Optimus G Pro’da yer bulan Qualcomm 600 işlemcinin yer bulacağı görülüyor. CES 2013 etkinliğinde resmiyet kazandan işlemci dört çekirdekten oluşuyor ve Krait 400 mimarisinde üretim gösteriyor. Söz konusu işlemcinin tablette yer alacak olmasıyla yeni nesil Nexus 7, tablet platformunun en güçlü çözümlerden biri olacaktır.

Tabletin diğer detayları ise şu şekilde sıralanıyor: 7-inç boyutunda 1920 x 1200p çözünürlüklü IPS ekran, 2GB RAM, Adreno 320 grafik birimi,Android 4.2.2, 5MP çözünürlüklü arka kamera, 4.000mAh kapasiteli batarya ve LTE desteği. Haziran ayı içerisinde resmiyet kazanması beklenen tablet, temmuz ayında Play Store üzerinden satışa sunulacak. 

<< Önceki Haber Güçlendirilmiş yeni nesil Nexus 7 ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER