Google'ın 'Türkiye’nin Harikaları' doodle yarışmasını Melissa kazandı

Google ana sayfası, 10 yaşındaki Melissa’nın logosuyla açılacak...

Google'ın 'Türkiye’nin Harikaları' doodle yarışmasını Melissa kazandı

Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google Türkiye’nin düzenlediği ‘Türkiye’nin Harikaları’ temalı logo yarışması sonuçlandı. Rekor düzeyde başvurunun yapıldığı yarışmada, halk oylamasıyla birinci seçilen Ankara Gazi İlkokulu dördüncü sınıf öğrencisi Melissa Çağlar’ın tasarladığı logo Turizm Haftası kapsamında, 18 Nisan’da Google ana sayfasında yer almaya hak kazandı.
  
Genç yeteneklerin ülkemizin benzersiz tarihi ve doğal güzelliklerini Doodle olarak tasarladığı “Türkiye’nin Harikaları” temalı Doodle 4 Google logo yarışması sonuçlandı. Mart ayı başında duyurulduktan sonraki bir aylık sürede 50 binin üzerinde başvuruyla Google’ın Avrupa’daki benzer uygulamaları arasında bir rekora imza atan Türkiye’nin Harikaları Doodle 4 Google logo yarışmasının birincisi dördüncü sınıf öğrencisi Melissa Çağlar oldu. Melissa’nın tasarladığı logo Turizm Haftası’nın kutlandığı 18 Nisan tarihinde Google ana sayfasında yer almaya hak kazandı. Yarışmada finale kalan 10 finalist öğrenci ve öğretmenlerine de Nexus 7 tablet armağan edildi
 
Yarışmada finale kalan öğrenciler ödüllerini 17 Nisan’da Miniatürk’te düzenlenen törenle teslim aldı. Törene Google Türkiye Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Pazarlama Direktörü Mustafa İçil, Global Doodle Tasarım ekibinden Kevin Laughlin’in yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından büyük ilgi

Google’ın dünya tarihine mal olmuş kişilerin doğum günlerini, ülkelerin festival ve bayramlarını kutlamak amacıyla ana sayfasında yayınladığı ve Doodle adını verdiği özel logoların tüm dünyada büyük ilgi gördüğünü belirten Google Türkiye Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Pazarlama Direktörü Mustafa İçil, ödül töreninde yaptığı konuşmada görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

“Turizm Haftası kapsamında, farklı yaş gruplarından gençlerin ülkemizin harikalarını nasıl gördüklerini Doodle olarak yorumlamalarını istedik.  

Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteklerini esirgemediği yarışma inanılmaz ilgi gördü ve bir ay gibi kısa bir süre içerisinde Türkiye’nin dört bir yanından 50 binden fazla başvuru aldık.

On binleri bulan katılımın sadece büyük şehirlerden değil, Türkiye’nin dört bir yanından olması ise bizim için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı oldu.”

 


Yarışmada Öne Çıkanlar
*    Yarışmaya 50.000 binden fazla doodle tasarımı ile başvuruldu
*    En çok çizilen harikalar:
   - Peri bacaları
                   - Nemrut
                   - Galata Kulesi
                   - Mevlana
                   - Van Kedisi
                   - Lale
*     Yarışmaya en çok katılım gösterenler 7. sınıf daha sonra 6.sınıf öğrencileri oldu
*    İstanbul, Ankara, İzmir’in ardından yarışmaya en çok ilgi gösteren iller Adana, Antalya, Denizli, Bursa, Kocaeli, Manisa, Nevşehir, Muğla, Adapazarı ve Konya oldu
*     Yarışmacılar arasında en yaygın adlar Zeynep, Merve, İrem, Beyza, Emre, Ece ve Burak oldu
*    Doodle 4 Google yarışması web sitesini 800 bin kişi ziyaret etti. Toplam 1.4M sayfa ziyaret edildi


<< Önceki Haber Google'ın 'Türkiye’nin Harikaları' doodle yarışmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER