Galaxy Note 3'ten büyük sürpriz

Samsung’un Ağustos ayının sonlarında IFA 2013 etkinliğinde tanıtması beklenen Galaxy Note 3 modeliyle ilgili yeni iddialar gelmeye devam ediyor.

Galaxy Note 3'ten büyük sürpriz

Samsung‘un 2011 yılında Galaxy S2‘nin ardından pazara sunduğu 5.3inçlik HD ekrana sahip Galaxy Note modeli, Android sektörüne yön verdi ve yeni bir akım başlattı.

Phablet denilen ilk modellerden biri olan Galaxy Note, S-Pen kalemiyle beraber rakiplerinden sıyrılmıştı. Güçlü donanımı ve zengin güncelleme desteğiyle beraber hala günümüzde alınabilecek modeller arasında bulunan ilk Galaxy Note, 1 GB RAM‘e sahipti.

Note 2 ile 2 GB RAM

Samsung‘un 2012 yazında duyurduğu Galaxy Note 2 modelinde de 2 GB RAM bulunuyordu. Peki Galaxy Note 3‘te ne kadar RAM kullanılacak?

Gelelim Note 3'e…

Samsung‘un bu modelde de 3 GB RAM kullanacağını sadece ad ile uyumlu olacağından iddia etmek biraz kolaycılık olsa da, Samsung‘un Galaxy Note 3 modelinde 3 ya da 4 GB‘lık RAM kullanma ihtimali oldukça yüksek. 

Ek yazılımlar bellek ihtiyacını artırıyor

Samsung‘un Galaxy Note ailesinde yaptığı özelleştirmeler, Galaxy Sailesindeki modellerden daha fazla olduğu için bellek ihtiyacı daha da yükseliyor.

Galaxy S4'te bile 2 GB RAM’den boşta kalan kısmın çok çok fazla olmadığını düşünürsek, S-Pen ve çoklu pencere uygulamalarını arkada çalıştıracak olan sistem, 3 ya da daha fazla RAM‘e ihtiyaç duyabilir.
Samsung isterse 4 GB’lık telefon çıkarabilir.

Akıllı telefon üretiminin yanında pek çok donanımsal parçayı da kendisi üreten Samsung, hali hazırda 4 GB kapasiteli LPDDR3 RAM üretimi yapabiliyor. 20nm teknolojisiyle üretilen bu RAM‘ler Galaxy Note 3‘te karşımıza çıkabilir.

Çift kanal teknolojisi ve yüksek bellekler işlemciler tarafından destekleniyor

RAM‘in kapasitesi kadar, sunduğu hız ve toplam bant genişliği gibi önemli kriterler de hayati değer taşıyor. Galaxy Note 2 ile beraber çift kanal RAMteknolojisini kullanan Samsung, rakiplerinin önüne geçmişti.
Galaxy S4'te de LPDDR3 bellek kullanan Samsung, çift kanal olacak şekilde 1.5 + 1.5 GB = 3 GB ya da  2 + 2 GB = 4 GB olarak piyasaya sunacak.

Galaxy Note 3 tamamen yenilenen, ince board ile tasarlanıyor

Galaxy Mega ile 6.3 inç boyutlara merhaba diyen Samsung, bu telefonu oldukça ince hazırlayarak büyük bir beğeni toplamıştı. Sammobile‘ın iddialarına göre Galaxy Note 3‘te de yeni tasarım ince board kullanılacak.
8mm seviyesinde kalınlık ve sadece 183 gram ağırlığında olacak olanNote 3, 5.7 inç ya da 6 inç büyüklüğünde Full HD ekrana sahip olacak.
<< Önceki Haber Galaxy Note 3'ten büyük sürpriz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER