Facebook ve Google'a ajan şoku!

Facebook ve Google'a, Edward Snowden'ın sızdırdığı belgelerle gelen şok haber...

Facebook ve Google'a ajan şoku!

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google’ın yanı sıra Facebook'u da izlediği ortaya çıktı...

Brezilya’da yayın yapan Globo TV, eski CIA çalışanı Edward Snowden’ın sızdırdığı belgelere dayanarak, ABD’nin Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’nın Brezilya’nın devlet petrol şirketi Petrobras, Google’a ait özel bilgisayar ağı ve uluslararası banka havale işlemleri yürüten bir firmayı izlediğini iddia etti. Globo TV’nin haberinde Petrobras, Google ve Belçika merkezli SWIFT şirketinde yapılan dinleme ve izlemelerde elde edilen verilere ilişkin bilgi yer almıyor. Haberde, bu üç şirketin bilgisayar ağlarının, NSA’de yeni göreve başlayan personel için özel bilgisayar ağlarına sızma eğitiminde kullanıldığı iddia ediliyor.

Eski CIA çalışanı Edward Snowden tarafından medyaya sızdırılan belgelerde NSA’nın PRISM adı verilen bir program aracılığıyla Google ve Facebook gibi şirketlerin bütün müşteri/kullanıcı bilgilerine erişim sağladığı ortaya çıkmıştı. CIA, NSA ve diğer istihbarat kuruluşlarının bağlı olduğu ABD Ulusal İstihbaratı Başkanı James Klapper, teşkilatların mali konularda ve terörizmin finanse edilmesi konusunda bilgi toplamasının “sır” olmadığını belirtmişti.

Klapper, açıklamasında, NSA’in, ABD ve müttefikleri için uluslararası ekonomik krizlere karşı bir erken uyarı sistemi oluşturmak amacıyla, bu tür ekonomik verileri topladığını ifade etmişti. Globo TV, geçen hafta konuyla ilgili yaptığı bir başka haberde, ABD istihbarat teşkilatlarının Brezilya ve Meksika devlet başkanlarını da dinlediğini ortaya çıkarmıştı. Brezilya ve Meksika, Washington’dan açıklama talep etti ve konuyla ilgili soruşturma başlattı.

İHA
<< Önceki Haber Facebook ve Google'a ajan şoku! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER