Dev markadan çiziklerini tamir eden telefon

Eğilimli kasaya sahip ve dünyada ilk kez kendi çiziklerini tamir eden akıllı telefonun tanıtımı yapıldı

Dev markadan çiziklerini tamir eden telefon

Akıllı telefon piyasası gün geçtikçe ilginç bir hal alıyor. Parmak izi tanıma, göz ve el temasıyla kontrol ve eğimli tasarımlardan sonra şimdi de kendi çiziklerini tamir eden telefon üretildi. 

Bugün'ün haberine göre, Güney Koreli teknoloji devi LG tarafından geliştirilen G Flex adlı cihaz arka kapaktaki özel bir kaplama sayesinde tüm çizikleri kendi kendine yok ediyor. Bu özelliğiyle piyasadaki rakiplerinden sıyrılan cihaz, 160.5 milimetre uzunluğunda, 81.6 milimetre genişliğinde, 7.9 milimetre ile 8.7 milimetre arasında değişen kalınlıklarda ve yaklaşık 177 gram ağırlığında üretildi. 

Android'den güç alıyor
 
G Flex’in, 6 inç dokunmatik ekranıyla phablet profili çizdiğini söylemek mümkün. OLED kullanan kavisli ekran, 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde geliştirilmiş. Android 4.2.2 işletim sistemini çalıştıran telefon, 2.26 GHz saat hızında görev yapan dört çekirdekli Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 yongada sistem çözümünden, 450 MHz saat hızında görev yapan Adreno 330 
grafik işlem biriminden ve 2 GB LP-DDR3 RAM’den güç alıyor. 

13 MP kameraya sahip

32 GB’­lık eMMC da­hi­li de­po­la­ma ala­nı­na ve mic­roSD kart gi­ri­şi­ne yer ve­ri­len akıl­lı ci­ha­zın ön yü­zü­ne 2.1 me­ga­pik­sel çö­zü­nür­lü­ğün­de ka­me­ra; ar­ka yü­zü­ne ise 13 me­ga­pik­sel çö­zü­nür­lü­ğün­de ka­me­ra ko­num­lan­dı­rıl­mış.

Yükses ses kalitesi

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 ve NFC (Near Field Commun- ication) gibi güncel teknolojilere ev sahipliği yapan akıllı cihaz, ayrıca Hi-Fi (24 bit / 192 kHz) düzeyinde ses kalitesi iddiası taşıyor. 3.500 mAh kapasiteli kavisli bataryayla donatılan G Flex’in önümüzdeki aydan itibaren pazara çıkması bekleniyor.

Ergonomik yaklaşım

LG kavisli tasarımı neden tercih ettiğini de şöyle açıklıyor: “Bu tasarım konuşma esnasında daha iyi ergonomi sağladığı gibi kullanıcı deneyimini farklı bir boyuta taşıyor. Örneğin video izlerken veya oyun oynarken kavisli ekranın oluşturduğu algı çok daha özel bir duygu oluşturuyor.” 
<< Önceki Haber Dev markadan çiziklerini tamir eden telefon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER