Arabanız artık sizi muayene de edecek

Sürücü koltuklarına yerleştirilecek son teknoloji ile arabanız sağlığınızı kontrol edecek

Arabanız artık sizi muayene de edecek

Teknoloji severler bugün kapılarını açan CEBIT Teknoloji Fuarı’na gözlerini çevirirken, fuar öncesinde gazetecilerle bir araya gelen Ford Genel Müdürü Haydar Yenigün, araçlarda uygulanacak yeni teknolojiler hakkında bilgi verdi. Sürücünün kalp ölçümlerini (elektrokardiyografi) yapan ve şeker oranlarını tespit eden ‘sağlık paketi’ geliştirdiklerini ifade eden Yenigün, bunu orta ve alt gelir grubuna hitap eden C ve B sınıfı araçlarda kullanacaklarını kaydetti.

Genel Müdür Yenigün, cihazın sürücü koltuğuna gömülü 6 adet elektrot vasıtasıyla ölçüm yaptığını söyledi. Bu verileri değerlendiren teknoloji, normalin dışında değerlerle karşılaştığında sürücüyü uyarıyor. Ekrana tüten bir kahve fincanı resmi getirerek esprili bir dille sürücüye ‘En yakın dinlenme yerinde kahve iç’ tavsiyesinde bulunuyor. Cihaz, şimdilik 2014 model Mondeo ve S-Max modellerinde kullanılacak. Bir sonraki aşamada daha alt sınıf araçlara da takılacak. 

Zaman'ın haberine göre, istatistiklere göre kazaların yüzde 23’ünde sürücünün kalp rahatsızlığı olduğu tespit edilmiş. Buradan kaza yapanların özellikle kalp rahatsızlığı olanlar olduğu sonucu çıkmadığına vurgu yapan Genel Müdür, ancak kalp rahatsızlığının önemli bir faktör olduğunu ve bunun takip edilmesinin sürücünün lehine olduğunu belirtti. 
<< Önceki Haber Arabanız artık sizi muayene de edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER