Android kullanıcılarının başı büyük dertte!

Şimdiye kadar keşfedilen en tehlikeli Android virüsüne karşı tetikte olun.

Android kullanıcılarının başı büyük dertte!

Kaspersy Labs tarafından ortaya çıkarılan 'Obad' isimli truva atı, Android işletim sisteminin şimdiye dek gördüğü en tehlikeli virüs olarak niteleniyor. 

Karmaşık yapısı ile neredeyse Windows truva atlarını andıran Obad virüsü, çok katmanlı şifreleme ve kod saklama gibi yöntemlerle kendisini gizleyerek Android işletim sisteminin yeni keşfedilen güvenlik açıklarından faydalanıyor. 

Android kullanan cihaz üzerinde neredeyse tam kontrol sağlayan Obad, klasik bir truva atı gibi internet üzerinden kontrolcüsü ile iletişime geçebilmesinin yanı sıra SMS ile bile komut alabiliyor.

Sızdığı cihazda yönetici yetkilerini ele geçirince, kendisini açık uygulamalar listesinde görünmez hale getirebilen virüs, kullanıcının kendisini cihazdan silmesini imkansız kılıyor. Virüsün varlığını tespit ve temizlemenin tek yolu Kaspersky ve diğer antivirüs geliştiricilerinin son versiyonlarını kullanmak.

Kaspersky, Android'in mimarı Google'a Obad ve kullandığı güvenlik açıklarıyla bilgi verildiğini belirttiği açıklamasında düşük yaygınlık derecesiyle alarm seviyesine yaklaşmayan virüsün kaynağının tespit edilemediğini belirtti.

(chip.com.tr)
<< Önceki Haber Android kullanıcılarının başı büyük dertte! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER