Akıllı telefon piyasasını kızıştıracak hamle

Teknoloji devinin bu hamlesi çok konuşulacak cinsten. İşte yepyeni bir akıllı telefon: Venüs

Akıllı telefon piyasasını kızıştıracak hamle

Vestel,  yerli tasarım olan yeni akıllı telefonları "Venus X" ve "Venus V" modellerini tanıttı.
               
Vestel, Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen Uluslararası Elektronik Fuarı IFA kapsamında düzenlenen basın toplantısında, yeni akıllı telefonları Venus X ve Venus V'yi  görücüye çıkardı.
               
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, toplantıdaki konuşmasında, ürettikleri akıllı telefonlarının arkasında ciddi bir emeğin olduğunu, Vestel olarak 2,5 yıldan bu yana bu telefonlar üzerine çalıştıklarını anlattı. Erdoğan, "Berlin'de IFA gibi dünyanın en önemli fuarlarından birinde bu lansmanı yapmaktan inanılmaz onur ve gurur duyuyorum.  Bu projede bizlere yardımcı olan ve emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
               
IFA'ya 1989 yılından bu yana katıldıklarını belirten Erdoğan, IFA Fuarı'nda mobil telefonlarını tanıtmanın kendileri için ayrı bir duygu ve heyecan olduğunu ifade ederek, ürünün geliştirilmesindeki desteklerinden dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'ya teşekkür etti.
               
Bunun bir başlangıç olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
              
"Vestel televizyon üretimine 1984 yılında başladı. Şu anda 10 milyon televizyon üretimiyle Avrupa'da yüzde 21 pazar payımız var. Avrupa'da her 5 televizyondan biri Vestel City Manisa fabrikalarında üretiliyor. Kendimize has üretim ve satış modelimiz var. Hem kendi markalarımızı üretiyoruz satıyoruz hem de bir çok dünya markalarına dizaynı ve mühendisliği bize ait olmak üzere ürünler yapıp satıyoruz. Dolayısıyla bugün Vestel'in tarihinde önemli bir gün olduğuna hakikaten inanıyorum. Çünkü tahmin ediyorum, dünyada bunun trendlerini görüyorsunuz. Birçok tüketici elektroniği ile uğraşan firmalar eğer bu değişimleri ve dönüşümleri zamanında yapamıyorlarsa maalesef kaybolup gidiyorlar."
         
"Dijital devrimin içinde yer almalıyız"         
            
Dünyada dijital devrim yaşandığını anlatan Erdoğan, bundan sonra daha fazla değişik görüleceğini ve çok fazla ürünün ortaya çıkacağını söyledi.
               
Vestel olarak bunların içinde yer almaları gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Biz tüplü televizyondan eğer LCD ve LED televizyonlara geçmesiydik bugün bu ürünü de yapamıyor olacaktık. Şöyle baktığınız zaman LCD, LED ve smart televizyonları düşünün. Tabletleri ve akıllı tahtayı düşünün. Zaten bizi teknoloji buraya getiriyor. Akıllı televizyondan sonra bunu yapmamamız bizim için çılgınlık olurdu. Biz bunu yapmak zorundaydık. Teknoloji bizi buraya itiyor. Bunu yapmazsanız kaybolup gidersiniz" şeklinde konuştu.
               
Erdoğan, dijital devrimde bağlanabilirlik ve taşınabilirliğin önemine işaret ederek, mobil dünyanın inanılmaz bir şekilde gelişim içinde olduğunu,  dünyada hiçbir tüketici elektroniği cihazının akıllı telefon kadar hızlı büyümediğine dikkati çekti.
         
"Sadece bir telefon üretmedik aynı zamanda bir eko sistem oluşturduk"         
           
Dünyada 2015 yılında kullanımda olan mobil cihaz sayısının dünya nüfusundan daha fazla olacağının öngörüldüğünü belirten Erdoğan, "2014'te dünyada 1,2 milyar adet akıllı telefon satılacak. Toplam televizyon ise yaklaşık 250 milyon. Yani 250 milyon adetlik bir pazar olan yerde, 1,2 milyar adetlik pazardan bahsediyoruz. Biz burada olmalıyız" dedi.
               
Gelecek yıl akıllı telefonlarda 182 milyar uygulamanın indirilmesinin öngörüldüğüne işaret eden Erdoğan, kendilerinin sadece bir telefon üretmediğini, aynı zamanda bir eko sistem oluşturduklarını belirterek, bu eko sistemin içinde kendileriyle çalışan yüzlerce irili ufaklı şirketi uygulama yazmaya teşvik ettiklerini anlattı.
               
Bu konuda fikirlerin ve hayal kurmanın önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Eskiden Ali Baba'nın haramileri masalında 'açıl susam açıl dermiş' kapılar açılırmış, bugün buna 'voice control' diyoruz. Yani yeter ki bunları hayal edelim. Hayal ettikten sonra bunları yapmak çok kolay. Ama fikirler çok önem ve değer kazanıyor" şeklinde konuştu.
               
Türkiye'de ürettikleri televizyonların yüzde 80-90'ını ihraç ettiklerini hatırlatan Erdoğan, bunun  30 yıllık know how ile satış ve pazarlama modeli geliştirmekten kaynaklandığını ifade etti.
         
 "Cari açığın kapatılması için elimizden geleni yapıyoruz"         
            
Türkiye'de yılda 10 milyon adet telefon satıldığını, 1 milyon adet de yurt dışından getirildiğini belirten Erdoğan,  şöyle konuştu:
               
"Türkiye'nin televizyon pazarı 2,5 milyon adet, Türkiye'nin telefon pazarı 11 milyon.  Dört misli fazla. Onun için üretiyoruz. Burada olmak zorundasınız. Burada olmadığınız zaman bu pazarı kaçırırsınız, başkaları gelir alır. Türkiye'nin cari açığının 52 milyar dolar olduğu söyleniyor. Cep telefonu bu cari açığın 6 milyar dolarla enerjiden sonra en önemli kalemlerinden birisi. Ankara'daki görüşmelerimizde bunları anlatıyoruz. Cari açığın kapatılması için elimizden geleni yapıyoruz. Burada cari açığın, enerjiyi çıkartanız, yüzde 90'nı yüksek teknolojiden geliyormuş. Bu da Türkiye'nin ileri teknolojiye olan üretimlere ne kadar ihtiyacı olduğunun bir göstergesi."
               
Cep telefonlarında pazara hakim olan şirketlerin pazar paylarını yerel üreticilere karşı kaybetmeye başladığını anlatan Erdoğan, şunları söyledi:
               
" 'Dünyada akıllı telefon pazarı daha evvel birkaç firma tarafından domine edilirken, son yıllarda diğer firmaların payı yüzde 40'lara ulaşmış. Türkiye'de bu trend var. İnsanlar eskiden cep telefonu alırken markaya  daha fazla önem veriyorlardı. Bu trend gittikçe değişiyor. Diğer markaların da çok iyi performans  verdiğini görüyoruz. O zaman insanlar diğer markalara yönelmeye başlıyor."
               
Turan Erdoğan, Vestel'in mevcut servis ağının bir avantaj olduğuna işaret ederek, "Cep telefonu bozulduğunda 3 hafta beklemek kabul edilemez bir şey. Bu büyük bir sorun. Bizim Türkiye'de silahlarımızdan birisi servis olacak" dedi.
 
Vestel'in akıllı telefonları Venüs X ve Venüs V 22 Eylül'de tüketiciyle buluşacak         
           
Toplantıda verilen bilgiye göre Vestel'in akıllı telefonları Venüs X ve Venüs V Türkiye'de 22 Eylül'de tüketiciyle buluşacak. Telefonlar 649 lira ve 899 liradan satışa sunulacak.
               
Venus X keskin, Venus V ise yuvarlak tasarımıyla dikkati çekiyor. Her iki modelde, 5.0'' ve 5.5'' ekran büyüklükleriyle siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunuyor.
               
Ekran büyüklüğü 5.0'' olan akıllı telefonlar, 540x960 piksel (qHD) ekran çözünürlüğü, geniş görüş açısı sunan IPS ekran, Android 4.3 işletim sistemi, dört çekirdekli 1,2 GHz Qualcomm işlemci, 8 MP arka, 2 MP ön kamera ve 1GB Ram ile 8 GB dahili hafıza özelliklere sahip.
               
Büyük ekran 5.5'' modellerinde ise 720x1280 piksel (HD) ekran çözünürlüğü, geniş görüş açısı sunan IPS ekran, 4 çekirdekli 1,4 GHz Qualcomm Snapdragon 400 işlemci, Android 4.4 işletim sistemi,  13 MP arka, 2 MP ön kamera, 1GB Ram ile 16 GB dahili hafıza, 4G teknolojisi ve NFC özellikleri bulunuyor.
               
Venüs'ün Türk tüketicisine zengin yerel içerikler de sunduğu belirtildi.
               
Android işletim sistemli Venus için Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google'la anlaşma yapan Vestel'in, Google servislerini (Google Play) yasal olarak kullanma hakkına sahip ilk ve tek Türk üreticisi olduğu bildirildi.
         
<< Önceki Haber Akıllı telefon piyasasını kızıştıracak hamle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER