Akıllı telefon kullananlar dikkat

Herhangi bir akıllı telefonun hafızasındaki bilgiler şifrelenmiş bile olsa belli bir sıcaklığın altında bekletilerek alınabilir.

Akıllı telefon kullananlar dikkat

Çalışma mantığı olarak bilgisayarlardan herhangi bir farkı kalmayan akıllı telefonlar, maalesef bilgisayar parçalarındaki çeşitli güvenlik açıkları gibi problemlere maruz kalabiliyorlar. Bu açıkları araştırmak için Almanya'dan 3 güvenlik uzmanı, android işletim sistemli telefonu dondurarak içindeki şifreli bilgilere ulaştı.

Tilo Muller, Michael Spreitzenbarth ve Felix Freiling isimli üç Alman araştırmacı telefondaki bu özel bilgilere ulaşmak için, telefonu kendi keşfettikleri şekilde -10 derecede, 1 saat süresince tutuyorlar. Bu şekilde donanımsal olarak işlev yapamaz hale gelen telefonun bataryasını devamlı olarak çıkartıp takıyor ve bu şekilde de telefonun güvenlik mekanizmasını devre dışı bırakıyorlar. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra herhangi bir şifreli dosyayı kendi yaptıkları yazılım sayesinde ulaşabiliyorlar.

Uzmanlar ilk denemelerinde Android işletim sistemli olan Samsung Galaxy Nexus marka telefonu kullanıyor ve android olmayan diğer cihazlarda da bu güvelik açığının olduğunu ekliyor. 

Aslında bu dijital hafızalı cihazlarda veri almak için kullanılan dondurma yöntemi ilk kez uygulanmıyor. 2009 yılında masaüstü ve laptoplara uygulanan bu yöntem, mobil telefonlarda ise ilk kez kullanıldığını belirtiyor.
<< Önceki Haber Akıllı telefon kullananlar dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER