25 bin Mazda geri çağrıldı: Tekerlekleri yerinden çıkabilir

Japon otomobil üreticisi Mazda, tekerleklerin yerinden çıkma riskinden dolayı 25 bin Mazda 3 model aracı geri çağırdı. Otomobillerdeki ortak problem, bijonlarının arabaya tutunamaması.

SHABER3.COM

Bijonların eksik olması ya da yeterince sıkılmaması çok büyük kazalara sebep olabilir. Japon otomotiv firması Mazda, 25 bin Mazda 3 modeli bu sebeple geri çağırmak zorunda kaldı.

25 Eylül 2018 ile 19 Nisan 2019 arasında üretilen Mazda 3’lerde, kronik bir tekerlek problemi fark edildi. Mazda’ya göre bir üretim hatası, göbek civatasının kafası ile göbek yatağı arasında bir boşluk oluşturdu ve bu da somunların gittikçe gevşemesine sebep olabilir.

LASTİK YERİNDEN ÇIKABİLİR!

Bahsi geçen gevşeme gerçekleşirse ve bir an önce müdahale edilmezse tekerleğin yerinden çıkma ihtimali çok yüksek ve bu da istenmeyen kazalara sebebiyet verebilir.

Geri çağrılan araçların problemlerinin çözümleri de çok basit. Bayiliklerde toplanan araçların tekerlerindeki parçaların arasındaki boşluklar, teknisyenler tarafından yok edilecek ve yedek parçalara ihtiyaç duyulmayacak.
<< Önceki Haber 25 bin Mazda geri çağrıldı: Tekerlekleri yerinden çıkabilir Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER