Tekelioğlu: 3 puan önemliydi ama futbolla ilgili söyleyecek bir şey yok


Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, 3 puanın kendileri için önemli olduğunu, ancak oynadıkları futbolla ilgili çok fazla bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

Tekelioğlu, Türkiye Kupası'nda 2-1 kazandıkları Gaziantepspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Tipik bir kupa maçı oynadık. Oyuncuların bu tür maçları ciddiye almadığına geçmişte de rastlanır hadiseler. Seyircisiz, motivasyonu düşük bir maç. Böyle olunca sevimsiz, tatsız tuzsuz bir maç oldu. Bugün şekeri de vardı. Onlar da Muhammet idi, Yusuf idi bence. Muhammet'in ikinci maçında gol bulması ve bazı pozisyonlar yakalaması da önemliydi." dedi.

Bugün 3 puan almalarının önemine işaret eden tecrübeli hoca, şöyle devam etti: "3 puan bizim için önemliydi ama futbolla ilgili çok fazla söylenecek bir şey yok. Son haftalardaki beğenilen Trabzonspor bu maçta yoktu. Kupadaki iddiamızı gösterdik. Evimizdeki maçları da kazanıp gruptan lider olarak çıkacağımıza inanıyorum. Oyunla ilgili çok gazla söyleyecek bir şey yok."

Tekelioğlu, genç futbolculara şans vermesiyle ilgili bir soru üzerine, "Birgin alt yapılardan çalışmayanlar alt yapıyla ilgili, bir gün üstte çalışmayan orayla ilgili çok konuşabiliyor. Biz hem profesyonel hem de altyapıda çalıştığımız için iki tarafı da biliyoruz. Ben Trabzon'un potansiyeli biliyorum. Bu çocukların 2-1 maç sonra çok rahat buradaki oyuncular kadar mücadele edeceklerini, oynayacaklarını düşünüyorum. Bu risk almak da değildir. Kaldı ki antrenör risk de almalı. Biz kulübün geleceğini düşündüğümüz için kahraman olmak için değil, kahraman yaratmak için uğraşıyoruz." şeklinde konuştu.

Tekelioğlu, oyundan alındığı için kendisine tepki gösteren Aytaç Kara'nın da böyle bir hakkını da haddinin de olmadığının altını çizdi. Sarı kartı olduğu için ve Kasımpaşa maçını da düşünürek Aytaç'ı oyundan aldığını anlatan Tekelioğlu, "Biraz daha olsa kırmızı kart görebilirdi. Son haftaların en formda oyuncusu. Kendinin 30. dakikada oyundan çıkmayacağını bilmesi lazım. Agresif bir oyuncu. Sarı kartı görür biz de sıkıntı yaşarız. Kasımpaşa maçını düşünerek oyundan aldım. Oyuncunun böyle bir hakkı da haddi de yok." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Tekelioğlu: 3 puan önemliydi ama futbolla ilgili söyleyecek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER